Superliga Romaniei 13 cu noroc pentru Voluntari. După 12 meciuri fără victorie, elevii lui Florin Pârvu au câştigat. "Unul dintre magicienii din Liga 1" a marcat

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Voluntari a învins Hermanstadt cu 1-0, în etapa a doua din playout, cu un gol marcat din lovitură de la 11 metri de George Merloi. Pentru FC Voluntari este prima victorie după 12 rezultate negative. De asemenea, este prima victorie a lui Florin Pârvu pe banca ilfovenilor. 



Merloi a înscris de la punctul cu VAR în repriza a doua, la doar câteva minute după ce fusese introdus în teren şi prezentat drept "unul dintre magicienii Ligii 1". Arbitrul Szabolcs Kovacs a arătat punctul cu var după un henţ comis în careu de Mihai Butean, fundaşul sibienilor. Acesta a reclamat, la finalul partidei, că a fost dezechilibrat în săritură, motiv pentru care a ridicat braţele şi a lovit, astfel, mingea cu mâna. 

Hermanstadt nu a mai câştigat în deplasare din etapa a doua a sezonului regulat. 

"Nu îmi găsesc cuvintele, nu ştiu ce să zic, nu ştiu de ce nu reuşim să câştigăm în deplasare, de ce nu facem meciuri la fel de bune ca acasă. Nu găsesc explicaţia. Am fost motivaţi, am încercat să ne montăm pentru meciurile din deplasare, nu am reuşit. Eu am simţit o mână în spate la faza penalty-ului, de m-am dezechilibrat, de asta am ridicat mâna. Am atins mingea cu mâna, nu pot spune că nu. Dar am simţit că am fost dezechilibrat. Dacă domnul arbitru a spus că a fost penalty, atunci aia e. Nu ştiu de ce se întâmplă asta cu noi în deplasare, eram foarte motivaţi, ne doream să câştigăm, să ne luăm revanşa pentru meciul din sezonul regulat, când am condus tot meciul şi am luat gol pe final. Obiectivul nostru principal rămâne locul 7, muncim pentru lucrul acesta. Mai sunt 7 meciuri, avem şi Cupa, luăm fiecare meci în parte", a declarat Mihai Butean la final. 

"Jocul nostru a fost consistent, ca şi construcţie, ca şi posesie. Am avut ocazii. Nu am marcat noi, a venit acel penalty, asta e istoria meciului. Nu sunt multe de spus. Într-adevăr, în deplasare nu am adunat puncte ca în sezonul trecut. Dar am fost o echipă mult mai bună pe teren propriu. E frustrant, mai ales când joci bine. Nu spun că meritam victoria, dar nu meritam să pierdem. Şi nu sunt subiectiv deloc. Dar ăsta e fotbalul. Când eşti în playout, presiunea e mare, ei şi-au văzut interesul, nu au vrut să primească gol, au vrut să ne prindă pe contraatac. Poate 0-0 era mai corect", a spus şi Marius Măldărăşanu la final. 

FC Voluntari a urcat peste Poli Iaşi, Dinamo şi FC U Craiova în clasament, până pe locul 12. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?