Cupa României 15 mai, zi cu mare însemnătate pentru Oţelul Galaţi. Vitrina clubului, în aşteptarea unui nou trofeu

Data publicării:
Facebook SC Oțelul Galați
Facebook SC Oțelul Galați

Pe 15 mai 2011, Oţelul Galaţi, antrenată de Dorinel Munteanu, producea surpriza şi devenea matematic campioana României, după ce a învins Poli Timişoara cu 2-1. 



În acelaşi an, gălăţenii au câştigat şi Supercupa României, după ce au învins în finală Steaua Bucureşti (n.r. cum se numea atunci echipa patronată de Gigi Becali, FCSB). 

13 ani mai târziu, Oţelul Galaţi are şansa să mai aducă un trofeu în vitrina clubului. Gălăţenii joacă cu trofeul pe masă în finala Cupei României, acolo unde înfruntă pe Corvinul Hunedoara, o reală surpriză a competiţiei. Pentru gălăţeni, este prima finală de Cupă după 20 de ani. 

Pe cine a înfruntat Oţelul Galaţi în acest sezon în Cupa României 

Trupa lui Dorinel Munteanu a început parcursul din Cupa României la Bacău, unde a înfruntat şi învins echipa locală, FC Bacău, cu 3-1. În faza grupelor, Oţelul Galaţi a învins cu 4-1 pe SCM Zalău, a remizat acasă cu FCSB, dar şi în deplasare, cu Dinamo, scor 3-3, după ce a condus cu 3-1. 

În faza sferturilor de finală. Oţelul Galaţi a eliminat Universitatea Craiova cu 1-0, după un gol marcat în minutul 114 de Lameira. 

În faza semifinalelor, Oţelul Galaţi a înfruntat rivala din playout, Universitatea Cluj, meci câştigat cu 2-1 graţie unui autogol marcat de Alexandru Chipciu în prelungirile partidei. 

În ediția precedentă, din postura de formație L2, Oțelul Galați a ajuns în faza grupelor. Dar s-a mulțumit cu un singur punct după 0-1 pe teren propriu cu CS Mioveni, 0-0 cu FCSB și 0-2 cu Gloria Buzău.

Cea mai mare performanță a gălățenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oțelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo București, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu și Claudiu Niculescu.

Corvinul Hunedoara, marea revelaţie a Cupei României 

Hunedorenii, echipă de Liga II, s-au calificat în finala Cupei României după câteva rezultate cu adevărat uimitoare. FRF a trasat parcursul extraordinar al echipei lui Florin Maxim de la începutul sezonului până în finală. 

"Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroșani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiție în campionat.

Corvinul a câștigat grupa ei și a bifat și prima victimă de prim eșalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgoviște, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câștigarea grupei s-a consfințit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieții lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deși egalați, ardelenii au avut forța să se desprindă. Magic!", scriu cei de la FRF. 

Fie ca cel mai bun să câştige. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?