Stiri 17 persoane, urmărite penal în dosarul în care a fost audiat Daniel Niculae. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prima reacţie

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

17 persoane vor fi în continuare urmărite penal în dosarul în care a fost audiat Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, dar şi liderul galeriei giuleştenilor, Liviu Ungurean, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 



"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 17 suspecți, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal", transmite Parchetul Bucureşti. 

La percheziţii au fost găsite arme şi materiale pirotehnice

"În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2023 pe raza mun. București s-a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violențe asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ș.a.)

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe și sume de bani", mai arată Parchetul.

Daniel Niculae are calitatea de suspect 

Conform surselor Digi24, Daniel Niculae va fi cercetat în stare de libertate, însă are calitatea de suspect în acest dosar. Concret, procurorii ar fi interceptat o convorbire telefonică între "Nico" şi Liviu Ungurean cu privire la introducerea de materiale pirotehnice în stadion. 

"Anchetatorii susțin că Niculae ar fi fost de acord cu introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în timpul meciului Rapid - FCSB și la jocurile de pe Stadionul Giulești”, a explicat jurnalistul Valentin Stan.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel