Tenis 2 milioane de dolari, suma cheltuită de ITIA pentru a demonstra vinovăţia Simonei Halep

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

ITIA a cheltuit 2 milioane de dolari în încercarea de a demonstra că Simona Halep este vinovată de dopaj, înainte de a o suspenda pentru 4 ani. TAS a întors decizia şi a redus suspendarea la 9 luni, astfel că sportiva se întoarce pe teren la turneul WTA de la Miami. 



Howard Jacobs, avocatul american care a făcut parte din apărarea Simonei Halep, a fost cel care a dezvăluit suma. 

E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz. Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi (autorităţilor antidoping) proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta. (...) Cazul a devenit super complicat. Nici nu-mi pot imagina câţi bani au cheltuit cu instrumentarea sa. ... Aş spune, cel puţin două milioane de dolari, deoarece au avut mulţi experţi şi avocaţi şi totul a fost o luptă, a relatat Jacobs, citat de Agerpres. 

Întrebat de ce ITIA a cheltuit atâţia bani pentru acuzare, Jacobs a spus că Nu ştiu de ce, poate, spre deosebire de alte sporturi olimpice, jucătorii de tenis îşi permit să se apere, astfel au parte de o luptă mai corectă, a adăugat avocatul american.

A omis Halep să menţioneze suplimentul alimentar luat?



ITIA a spus de mai multe ori că Simona Halep nu a menţionat iniţial suplimentul care s-a dovedit a fi contaminat, sportiva vorbind doar despre o băutură pe care a consumat-o. Howard Jacobs a infirmat această posibilitate. 

Ei bine, nu este adevărat. Formularul menţiona băutura Schinoussa şi nu există niciun produs numit băutură de recuperare Schinoussa. Produsele Schinoussa sunt mixate într-un blender. S-a precizat în formularul de doping ... poate nu îmi aduc aminte cuvintele exacte, dar a spus că băutura avut două produse Schinoussa, dintre care unul a fost suplimentul Keto MCT, ele fiind amestecate împreună într-un blender, a afirmat Howard Jacobs.

De ce nu va păţi nimic Mouratoglou? 

După decizia TAS privind-o pe Simona Halep, mulţi s-au întrebat dacă nu ar trebui pedepsit şi Patrick Mouratoglou, la acea vreme antrenorul româncei. 

Răspunsul simplu este că regulile nu impun acest lucru, decât dacă există o dovadă că antrenorul i-a dat, cu bună ştiinţă, jucătorului o substanţă interzisă - ceea ce nu este cazul. Însă, doar pentru un supliment care s-a dovedit a fi contaminat? Regulile nu prevăd nicio sancţiune. Ar trebui? Nu ştiu. Dacă ar exista, atunci probabil niciun antrenor nu ar mai recomanda suplimente sportivilor, a explicat Jacobs.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?