Stiri 3 exerciții-minune care te ajută să scapi rapid de "colăceii" de după sărbători

Data publicării:
foto: Freepik
foto: Freepik

Ai pus puțin pe tine după atâtea sarmale și cozonac? Iată câteva exerciții care te pot readuce în formă în doar câteva zile!



Desigur, e important să stăm cât mai departe de grăsimi pentru a nu face "colăcei" dar iată că, din fericire, există și aceste exerciții care pot ajuta la tonifierea mușchilor abdominali și îmbunătățirea tonusului. Iată trei exerciții utile propuse de emedicinehealth.com:

Plank (Planșa)

Culcat pe stomac, sprijină-te pe antebrațe și vârfurile picioarelor. Menține o linie dreaptă de la cap până la călcâie, activând mușchii abdominali. Menține poziția cât poți de mult, fără a îți lăsa șoldurile să coboare sau să ridice.

Crunch-uri

Culcat pe spate, îndoaie genunchii și păstrează picioarele pe podea. Pune-ți mâinile lângă urechi sau încrucișează-le pe piept. Ridică capul și umerii de pe podea, aducând coatele spre genunchi.Contractează mușchii abdominali în partea superioară a mișcării. Coboră încet spre podea, fără a-ți lăsa complet umerii să atingă podeaua.

Mountain Climbers (sau Bicicleta)

Așază-te într-o poziție de plank, cu brațele întinse. Adu alternativ genunchii către piept, menținând un ritm rapid. Menține trunchiul stabil și corect pe toată durata exercițiului.

Este crucial să îmbini exercițiile cu o alimentație echilibrată și cu alte activități fizice pentru a obține cele mai bune rezultate. Fă exercițiile în mod regulat, mărește gradul de intensitate pe măsură ce te simți mai puternic și nu uita să adopți un stil de viață sănătos și durabil pentru a obține rezultate pe termen lung. Consultă întotdeauna un profesionist în domeniul sănătății sau un antrenor personal înainte de a începe un nou program de exerciții, mai ales dacă te știi cu afecțiuni medicale preexistente.

Liana Ganea | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel