Stiri 5 exerciții simple de făcut la birou. Cum să-ți relaxezi mușchii dacă muncești mult stând pe scaun

Data publicării:
Foto: Freepick @zinkevych
Foto: Freepick @zinkevych

Cât de mult ne dăunează statul la birou. Iată 5 exerciții care te relaxează dacă muncești mult stând pe scaun.



Știm cu toții că o zi lungă petrecută la birou, în fața calculatorului, ne poate face să ne simțiți înțepeniți și obosiți.

Potrivit Dr. Erin Policelli, statul în șezut pentru perioade îndelungate de timp ne dăunează, deoarece ne poate încorda flexorii șoldului și poate duce la dureri lombare.

"Flexorii șoldului se atașează la partea anterioară a coloanei lombare, pelvisului și femurului, astfel că înăsprirea lor duce la o tensiune constantă asupra spatelui", spune Erin Policelli. Acest lucru are, de asemenea, un efect de domino și vă poate afecta pelvisul, cutia toracică și diafragma, precum și slăbi mușchii fesieri. 

"O funcție importantă a mușchilor fesieri este aceea de a oferi stabilitate pelvisului și spatelui, așa că atunci când aceștia nu funcționează creează o tensiune suplimentară a spatelui, precum și o sarcină de lucru crescută a mușchilor ischiogambieri, deoarece aceștia încearcă să ajute.

Șederea îndelungată creează o situație de întindere miofascială, malaliniere articulară, slăbiciune musculară și instabilitate generală care culminează cu durere și disfuncție", spune Policelli, potrivit CNET.

Stând mult timp la birou, lucrând pe calculator, este important să faci exerciții periodice pentru a-ți relaxa mușchii și pentru a preveni disconfortul și oboseala.

Iată 5 exerciții simple pe care le poți face:

1. Exerciții de întindere a gâtului

Înclină ușor capul în stânga și în dreapta, ținând poziția timp de 10-15 secunde pe fiecare parte.

Rotește ușor capul la stânga și la dreapta pentru a elibera tensiunea din gât.

2. Exerciții pentru umeri

Ridică ușor umerii spre urechi și apoi coboară-i. Repetă această mișcare de mai multe ori.

Încrucișează brațele pe piept și apoi pe spate pentru a întinde mușchii umerilor.

3. Exerciții pentru încheieturile mâinilor

Rotește încheieturile mâinilor în sensul acelor de ceasornic și apoi în sens invers.

Întinde degetele și apoi strânge degetele în pumn și reia această mișcare de mai multe ori.

4. Exerciții pentru spate

Întinde-te pe spate pe podea sau pe un covor și îndoaie genunchii. Adu-ți genunchii la piept și ține-i acolo pentru câteva secunde. Această mișcare poate ajuta la relaxarea mușchilor spatelui.

5. Exerciții de respirație

Oricând simți tensiune, oprește-te și concentrează-te pe respirație. Respiră adânc și încet de mai multe ori pentru a-ți relaxa mușchii și a-ți liniști mintea.

Nu uita să iei pauze regulate de la calculator. O pauză scurtă la fiecare 50-60 de minute poate ajuta la prevenirea tensiunii musculare și a oboselii.

În plus, asigură-te că bei suficientă apă pentru a menține întregul corp hidratat, deoarece deshidratarea poate contribui la rigiditate musculară.

Asigură-te că faci aceste exerciții regulat pentru a-ți menține musculatura relaxată și pentru a preveni disconfortul cauzat de statul prelungit la calculator.

Giorgi Ichim | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel