Tenis A doua jucătoarea a lumii, OUT de la Indian Wells! De cine a fost scoasă Sabalenka în optimile de finală

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Aryna Sabalenka pierde în optimile de finală de la Indian Wells în fața americancei Emma Navarro, în trei seturi. Bielorusa pare că nu își regăsește forma fizică arătată la Melbourne, în iarnă, după ce și-a apărat titlul de campioană en-titre. 



Bătălie dificilă pentru numărul 2 mondial

Aryna Sabalenka (2 WTA) a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce a cedat în fața americancei Emma Navarro (23 WTA), scor 3-6 6-3 2-6. În turul anterior, Sabalenka o învinsese pe britanica Emma Răducanu, peste care a trecut în două seturi, cu scorul de 6-3 7-5. Cu această reușită, bielorusa a atins 175 de victorii. Cu toate acestea, în optimi, numărul 2 mondial s-a duelat cu jucătoarea din State, meciul încheindu-se în favoarea acesteia din urmă, după aproape două ore de joc.

Navarro a câștigat primul set, care, deși a început în mod echilibrat, a intrat în contul americancei. La scorul de 4-3 în prima manșă, Sabalenka și-a pierdut serviciul, iar de acolo Navarro nu a mai scăpat printre degete setul.

Încercarea de a reveni

Bielorusa a revenit în meci în manșa secundă, după ce a cedat primul set în fața lui Navarro. Aceasta a preluat frâiele jocului și nu i-a mai dat atât de multe șanse americancei, încheind cel de-al doilea set cu un scor identic, 6-3, după 39 de minute de joc.

Duelul din optimile Indian Wells a ajuns în decisiv, unde Sabalenka nu a început deloc bine. Emma Navarro a fost prima care a făcut break-ul și a avut șansa să ajungă la 3-0, dar numărul 2 mondial a reușit rebreak-ul și a strâns scorul la 2-1.

Cu toate acestea, americanca a câștigat din nou pe serviciul adversarei, pentru 3-1, ca mai apoi să își fructifice serviciul și să se detașeze la 4-1. Aryna a reușit să își facă serviciul, ajungând la 4-2, dar Navarro a simțit momentul prielnic și s-a distanțat la 5-2. Favorita numărul 2 a cedat până la urmă jocul, după 2-6 în setul decisiv, adversara sa reușind o victorie istorică, care o propulsează în sferturile de finală de la Indian Wells.

Pentru jucătoarea americană acesta este cel mai important succes al carierei sale, primul în fața unei jucătoare clasate în TOP 3 WTA. De asemenea, Navarro devine, acum, jucătoarea cu cele mai multe victorii în 2024 (un număr de 18 reușite, cu una mai mult decât Iga Swiatek și Elena Rybakina).

După succesul de seara trecută, Navarro a devenit prima americancă ce a învins o adversară din top 2 la Indian Wells, de la Serena Williams, în 2001, ce trecuse de Lindsay Davenport, în sferturile de finală, notează eurosport.ro

Bielorusa a cedat în primul meci la Dubai, iar seara trecută a fost eliminată din optimile de la Indian Wells. Pentru Sabalenka urmează turneul de la Miami, Navarro continuându-și cursa din deșert, următorul duel fiind programat în fața Mariei Sakkari (9 WTA). 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?