Fotbal international A fost prezentat posibilul format al SuperLigii Europei. 64 de echipe, împărţite în trei divizii

Data publicării:
Foto: Freepick @federcap
Foto: Freepick @federcap

SuperLiga Europei ar putea avea 64 de echipe, care vor fi împărţite în trei eşaloane diferite, Star, Gold şi Blue. A22, compania care promovează Super Liga europeană de fotbal, a prezentat joi, după decizia Tribunalului de Justiţie al Uniunii Europene, un nou format al competiţiei, cu promovare şi retrogradare, cu 64 de cluburi repartizate în trei eşaloane, transmite EFE.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât, joi, că proiectul unei noi competiţii europene intercluburi, Super Liga, nu are nevoie de autorizarea prealabilă din partea UEFA şi consideră ilegală interdicţia impusă cluburilor şi jucătorilor să participe la ea, sub ameninţarea sancţiunilor.

Bernd Reichart, consilier delegat al A22, a prezentat noul proiect al Super Ligii, rezultat după un dialog extins în ultimele 18 luni cu mai multe persoane din lumea fotbalului.

Competiţia va fi deschisă, se va baza pe meritul sportiv şi nu va avea membri favorizaţi sau permanenţi, iar cluburile participante nu vor trebui să renunţe la competiţia naţională.

La varianta masculină a Super Ligii, vor participa 64 de cluburi împărţite în trei eşaloane: Star şi Gold, cu câte 16 echipe, iar restul de 32 vor evolua în Blue. În fiecare divizie se va stabili campioana şi vor exista retrogradări şi promovări, scrie Agerpres.

Diferă numărul de meciuri în cele trei diviziiÎn primele două divizii, echipele sunt repartizate în două grupe de câte opt şi vor disputa câte 14 meciuri tur-retur, după care se trece la faza eliminatorie, începând cu sferturi de finală, în care se califică primele patru din fiecare grupă. Prin acest sistem eliminatoriu, similar cu actualele competiţii europene, se vor decide campioanele fiecărei divizii. Vor exista retrogradări şi promovări între cele trei divizii, iar din divizia albastră (Blue) cele mai slab clasate vor fi înlocuite de alte echipe pe baza meritului sportiv din campionatele lor. Meciurile vor avea loc între lunile septembrie şi aprilie.

În competiţia feminină vor putea participa 32 de echipe, repartizate în două divizii, Star şi Gold, din care vor retrograda şi promova câte două cluburi la final de sezon. Din eşalonul Gold vor retrograda patru echipe, ale căror locuri vor fi luate de alte echipe, în funcţie de meritele sportive din campionatul intern.

Mai este un drum lung de parcurs. Această propunere a fost făcută cu contribuţii din partea cluburilor de toate categoriile şi cu toţii împărtăşim aceeaşi viziune despre provocările sportului. Sunt prea multe jocuri fără importanţă şi pierdem fani. Abia primăvara este un vârf de audienţă. Fanii mai tineri au multe opţiuni de divertisment şi întorc spatele fotbalului. Avem nevoie de idei bune, spus Bernd Reichart.

Super Liga plănuieşte să transmită meciurile gratuit printr-o platformă de evenimente live. 

CITEŞTE ŞI Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, primele declaraţii despre SuperLiga Europei după decizia CJUE

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel