Superliga Romaniei A început antrenamentul spartan al „Neamțului”. Oțelul Galați, în pregătiri pentru noul sezon

Data actualizării: | Data publicării:
Captură de ecran Oțelul TV
Captură de ecran Oțelul TV

Echipa de fotbal condusă de Dorinel Munteanu se află în primul cantonament al verii, la Vatra Dornei.



Antrenamentele de la Vatra Dornei au început

Formația de la malul Dunării a făcut deplasarea în stațiunea Vatra Dornei, duminică, 9 iunie. Cu acest cantonament, echipa din Moldova începe primul stagiu de pregătire al verii. Potrivit ultimelor informații oficiale, antrenorul Dorinel Munteanu se bucură momentan de doar 18 jucători la antrenamente, însă componența lotului va fi îmbunătățită în următoarele zile.

Sunt așteptați în Bucovina și alți jucători care au terminat sezonul precedent în roș-alb-albastru, dar și noi fotbaliști care vor face parte din echipa ce va debuta în stagiunea 2024-2025. 

Oficialii Oțelului au decis să împărtășească un videoclip pe pagina oficială de Facebook, în care se observă antrenamentele la care participă elevii lui Dorinel Munteanu. Criticat în timpul pregătirii in iarnă, multe dintre echipele ligii 1 programând cantonamente în afara țării, antrenorul nu s-a dezis de principiile sale în ceea ce privește pregătirea jucătorilor, mai ales după rezultale obținute de Oțelul Galați în sezonul 2023/2024.

Nou-promovată în prima divizie de fotbal în vara anului trecut, gălățenii au reușit să acceadă în finala Cupei României și să atingă a doua poziție a clasamentului din play-out-ul Superligii.

 

 

Dorinel Munteanu, răspuns direct lui Adrian Mutu

Unul dintre criticii lui Dorinel Munteanu privind alegerea locurilor de pregătire a fost chiar Adrian Mutu, spunând că acest gen de cantonamente este „învechit”: „Am văzut toate meciurile Galațiului. Accentul lui este pe fizic. Probabil și-a dorit să îmbunătățească și altceva, relațiile de joc, și nu doar fizicul.

A apelat la ce a avut ținând cont de condițiile financiare. Cu tot respectul, suntem în 2024. Este o metodă învechită. Antrenamentele acelea nu au nicio treabă cu fotbalul. Eu nu am nimic cu Dorinel, dar asta e părerea mea.

Este un antrenor cu principii old school. Este dur, dar în realitate este un băiat extraordinar. Dacă funcționează la el... Dacă ai pune FCSB-ul sau Rapidul să alerge, nici nu ar avea loc. Ar veni lumea”, spunea Mutu, în pregătirea de iarnă a clubului oțelar.

Dorinel Munteanu nu a ezitat să îi răspundă acestuia, spunând că metodele folosite de către generația mai veche au adus performanțe mari în fotbalul românesc, contrar generației din care face parte și Adrian Mutu: „Eu nu am nimic cu Adrian. Atât îl duce capul, eu ce să fac?! Dacă a putut spune asta despre mine. El e generația nouă.

Ok, noi suntem generația mai veche, care am obținut cele mai mari performanțe ca antrenori, ca jucători, pentru echipa națională a României și pentru România. De aceea ne iubește toată lumea.

El e crescut în noua generație și cei din noua generație au altă părere despre noi. Dar fotbalul tot pe teren se joacă, ne vom întâlni atunci, să vedem care pe care. Nu numai el, și alți colegi de-ai mei care s-au trezit vorbind, dar nu m-au afectat.

Le-am spus băieților înainte pe teren să demonstreze că acea perioadă de la Vatra Dornei ne-a ajutat, unde am stat nouă zile dar am făcut doar trei zile intensiv, restul a fost ozonificare, schimbarea atmosferei, să nu stăm toată ziua la Galați”, îi răspundea Munteanu lui Mutu, după cantonamentul desfășurat la Vatra Dornei.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?