Fotbal international A murit Tula, cel mai cunoscut suporter din lume

Data publicării:
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels

Tula, cel mai cunoscut suporter din lume, premiat la gala FIFA The Best 2022, a murit. Unul din cei mai celebri suporteri din lumea fotbalului, argentinianul "Tula", premiat la gala "Fifa The Best" din 2022 şi cunoscut pentru emblematica sa tobă mare, a decedat miercuri la vârsta de 83 de ani, a anunţat Rosario Central, clubul său favorit, relatează AFP.

Carlos Pascual, supranumit "Tula", şi toba sa impresionantă au însoţit echipa Argentinei la 13 ediţii ale Cupei Mondiale de fotbal, ultima în Qatar în 2022, fiind martor la cele trei titluri mondiale cucerite de selecţionata "Albiceleste", în 1978, 1986 şi 2022.

În urmă cu un an, "Tula" a primit în persoană Premiul suporterilor la Gala FIFA, în numele suporterilor argentinieni, pentru că a "captivat întreaga lume" la Mondialul din 2022, "creând o ambianţă călduroasă şi colorată şi aducând un supliment de energie echipei sale", conform FIFA.

"Argentina era un pic tristă, iar echipa a adus oamenilor o imensă bucurie", a declarat la acel moment "Tula", adresând "un salut tuturor fanilor fotbalului din lume. Pasiunea pentru fotbal este extraordinară", a adăugat el.

El a fost prezent la prima sa Cupă Mondială în Germania, în 1974, an în care s-a şi făcut remarcat, pozând alături de preşedintele de atunci Juan Domingo Peron, care i-a şi făcut cadou instrumentul devenit celebru şi cu care a asigurat fondul muzical la multe mitinguri electorale, fiind un peronist convins.

Rosario Central Atletico Club a deplâns dispariţia lui "Tula", un suporter care a purtat pasiunea "auriazul" în toată lumea", a transmis clubul pe contul său de X, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel