Stiri A murit Vasile Dîba, de patru ori medaliat olimpic la kaiac-canoe. "Astăzi, sportul românesc a mai pierdut un mare campion"

Data publicării:
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti a anunţat decesul lui Vasile Dîba, unul dintre cei mai importanţi sportivi pe care i-a avut România. 



"Astăzi, sportul românesc a mai pierdut un MARE campion!

Clubul Sportiv Dinamo București deplânge trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai valoroși sportivi din istoria clubului, Vasile DÎBA.

Născut la data de 24 iulie 1954, în localitatea Jurilovca din Tulcea, Vasile Dîba s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 69 de ani.

Vasile Dîba a fost unul dintre cei mai valoroși kaiaciști români, un talent înnăscut, un om modest și cu un caracter de campion. Palmaresul său sportiv este impresionant: cvadruplu medaliat olimpic la kaiac (aur și bronz în 1976 la Montreal, respectiv argint și bronz în 1980 în Moscova) și de cinci ori campion mondial.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei și celor apropiați!", au scris cei de la CS Dinamo pe Facebook. 

Dîba a fost primul campion olimpic al kaiacului românesc, el cucerind medalia de aur în proba de 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

În palmaresul său mai figurează alte trei medalii olimpice, bronz (1.000 m) în 1976, la Montreal, respectiv argint (1.000 m) şi bronz (1.500 m) în 1980, la Moscova. De asemenea, el a cucerit la Campionatele Mondiale cinci medalii de aur şi două de argint, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel