Liga Campionilor A venit din nou rândul "galacticilor". Real Madrid "nu moare niciodată"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Real Madrid s-a calificat dramatic în semifinalele Ligii Campionilor, unde va întâlni Bayern Munchen, iar toate faptele arată spre un nou posibil trofeu european. 



"Regina Europei", cu deja 14 trofee ale Ligii Campionilor în palmares, a eliminat-o pe Manchester City la loviturile de departajare, după două meciuri terminate la egalitate (n.r. 3-3 pe Santiago Bernabeu, 1-1 pe Ettihad Stadium după prelungiri). Iar toate faptele arată că Real Madrid este pregătită să ridice din nou trofeul european suprem deasupra capului. 

Carlo Ancelotti a abordat meciul retur cu Manchester City ca un italian adevărat. O echipă scurtă, aşezată pe două linii în faţa careului lui Andriy Lunin, care să nu ofere spaţii adversarilor. Practic, o revanşă pentru înfrângerea umilitoare, scor 4-0, din sezonul trecut de pe acelaşi stadion. Iar jocul pe contraatac a funcţionat, Rodrygo reuşind să deschidă scorul pentru "galactici". Au urmat apoi 60 de minute de suferinţă pentru Real Madrid. Fundaşii şi mijlocaşii galacticilor, care au jucat fără un vârf autentic, au respins minge după minge din careu. Iar când aceştia nu au mai avut ce face, s-a opus portarul ucrainean Lunin sau, într-o fază din prima repriză, bara. 

Real Madrid a rezistat eroic atacurilor în valuri ale "Cetăţenilor" până în minutul 76, când Kevin de Bruyne a egalat şi a trimis meciul în prelungiri. Cu picioarele obosite, cu crampe, aproape epuizaţi, elevii lui Ancelotti nu au renunţat, însă, la planul tactic, şi au tras de ei până la final. Iar la loviturile de departajare, cu excepţia lui Luka Modric, culmea, cel mai odihnit, au transformat toţi cei desemnaţi. Eroii "albilor" au fost Bellingham, Lucas Vasquez, Nacho şi Rudiger, dar mai ales Lunin, care a parat două lovituri de la 11 m, şi a fost destul de aproape şi de o a treia. 

Ultima dată când Real Madrid a eliminat-o pe Manchester City din competiţie, tot după prelungiri, a câştigat şi Liga Campionilor. Se întâmpla în mai 2022. După o victorie cu 4-3 pe Ettihad, Manchester City a deschis scorul pe Santiago Bernabeu, şi părea scăpată în câştigătoare. Rodrygo nu a fost, însă, nici atunci de acord, şi cu o dublă a trimis meciul în prelungiri. Atunci nu s-a mai ajuns la penalty-uri, pentru că Benzema a înscris de la 11 metri şi a trimis-o pe Real Madrid spre trofeu. 

Acum, "galacticii" mai au de sărit un hop în drumul spre finală, iar acesta este Bayern Munchen. Perdantă în campionatul Germaniei în faţa fostului jucător al lui Real Madrid, Xabi Alonso, Bayern Munchen mai are o singură şansă la un trofeu în acest sezon: Liga Campionilor. Însă, cu un antrenor despre care se ştie că va pleca la finalul sezonului, misiunea e dificilă pentru bavarezi. Aşa că Real Madrid pare că are prima şansă, în acest sezon, la câştigarea competiţiei. Dacă va trece de Bayern, Real va da peste câştigătoarea semifinalei dintre PSG şi Borussia Dortmund. Şi chiar mă întreb, în cazul unei finale între Real Madrid şi PSG, cum va juca Kylian Mbappe, despre care se scrie de câteva luni bune că va semna cu galacticii în vară. 

În final, aş vrea să mai subliniez o singură declaraţie a lui Carlo Ancelotti după meciul cu Manchester City, care arată exact de ce vitrina de trofee de pe Santiago Bernabeu e plină. 

"Aceasta este o competiţie specială pentru noi. Real Madrid realizează în această competiţie ceva ce nimeni nu credea că poate realiza. Toată lumea credea că suntem morţi, dar nu ar trebui niciodată să ne considere morţi, Real Madrid nu moare niciodată", a spus acesta. 

O poate opri cineva pe Real Madrid în drumul spre al 15-lea trofeu? 

*acest articol reprezintă o opinie

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel