Superliga Romaniei Abdallah, parțial iertat de Comisia de Recurs a FRF. Cu cât i s-a micșorat sancțiunea fotbalistului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul dinamovist se bucură de o reducere a pedepsei inițiale de suspendare de șase etape, după incidentul din meciul cu FC Botoșani, în cadrul căruia Abdallah l-a accidentat grav pe Romario Benzar.



Abdallah poate reveni pe teren, în ultimul meci al play-out-ului

Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal a redus, vineri, suspendarea atacantului Hakim Djamel Abdallah, de la șase la două etape, astfel încât acesta poate juca pentru Dinamo București în ultima etapă a play-out-ului SuperLigii, duminică seara, cu UTA Arad.

„Sancțiune disciplinară. Admite recursul. Desființează Hotărârea CDE nr. 139/30.04.2024. În temeiul art. 63.1. lit. a), raportat la art. 63.2.4 lit. a) teza 1 din Regulamentul Disciplinar, sancționează jucătorul Abdallah Hakim Djamel cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 10.000 lei. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare", se menționează în soluția Comisiei de Recurs publicată pe site-ul oficial al LPF.

Jucătorul și-a ispășit deja sancțiunea în partidele cu FC Voluntari și Universitatea Cluj.

De la șase etape, la două

Inițial, atacantul Hakim Abdallah fusese suspendat șase etape și amendat cu 10.000 de lei de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, în ședința sa din 30 aprilie, pentru cartonașul roșu primit la meciul cu FC Botoșani.

Abdallah a fost eliminat în finalul primei reprize (min. 45+9) a meciului dintre FC Botoșani și Dinamo (scor 2-1), din etapa a șasea a fazei play-out-ului SuperLigii de fotbal, pentru o lovitură cu gheata în capul lui Romario Benzar, care a părăsit terenul sângerând și fiindu-i atașat un guler cervical de către ambulanța de pe teren, potrivit Agerpres.

Dinamo București se află pe loc direct retrogradabil, cu 22 de puncte, pe când UTA Arad este ocupanta primului loc în play-out, cu 37 de puncte. Meciul dintre cele două formații va avea loc duminică, 12 mai, de la ora 21:30, având o importanță uriașă pentru clubul alb-roșu, ale cărui șanse de salvare de la retrogradare sunt mici.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel