Jocurile Olimpice Adevăr crunt. Ana Maria Brânză spune că "trebuie să recunoaştem că e o reuşită pentru scrima românească că a ajuns la JO2024"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ana Maria Brânză, fostă campioană mondială, europeană şi olimpică, recunoaşte un adevăr crunt despre sportul în care a scris istorie, scrima. 



"Scrima are un reprezentant la Paris. Simplul fapt că România are juniori extraordinari cu rezultate remarcabile la Campionate Europene şi Mondiale este un bonus. Doar că la seniori trebuie să acceptăm faptul că pentru această ediţie este o reuşită că ne-am calificat şi că nu bifăm un contra-record, ca să spun aşa, adică lipsa scrimei din delegaţia pentru Paris", a afirmat Ana-Maria Brânză, prezentă la un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Sport pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Ea are încredere că sportul în care a excelat va reveni printre disciplinele care vor aduce României medalii la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

"Cu siguranţă veţi revedea scrima românească printre sporturile medaliate la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Aceşti tineri au fost deja medaliaţii la competiţii internaţionale, iar dacă vom şti cum să avem grijă de ei şi dacă vom putea să le finanţăm calendarul competiţional complet eu am încredere că ei vor fi acolo sus la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028", a subliniat Ana-Maria Brânză, conform Agerpres.

Mălina Călugăreanu, singura reprezentantă a României la scrimă la Paris 

România are o singură reprezentantă la scrimă la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Este vorba despre Mălina Călugăreanu, care va reprezenta tricolorul la proba de floretă. Mălina, născută în 1996, a început să practice scrima la vârsta de 12 ani, la clubul CSA Steaua Bucureşti, sub îndrumarea lui Ducu Petre şi Florin Gheorghe. În 2014, la Timişoara, a câştigat prima sa etapă de Cupă Mondială pentru juniori şi a terminat sezonul 2014-2015 pe primul loc mondial la juniori. 

În 2013, ea fusese componenta lotului naţional de seniori de scrimp al României care a participat la campionatele europene de la Zagreb. 

Cea mai mare performanţă a carierei a fost calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, acolo unde a terminat pe locul 34 la proba de floretă individual. 

"De data aceasta, a fost o calificare muncită, la care a participat o echipă întreagă. Am trăit și am gândit fiecare moment al acestei pregătiri, mi-am aflat punctele forte și punctele slabe”, spunea Mălina Călugăreanu la câteva zile după ce s-a calificat la Olimpiadă, într-un interviu pentru GSP. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?