Superliga Romaniei Adevăratele probleme de la Dinamo. Gabi Tamaş spune ce le lipseşte lui Andrei Nicolescu şi Eugen Voicu. "Fotbalul e o stradă. Ei sunt deştepţi pe business, dar..."

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Gabi Tamaş, fostul fundaş al lui Dinamo Bucureşti şi al echipei naţionale, a subliniat problemele de la clubul din Ştefan cel Mare, aflat în pericol să retrogradeze direct în acest sezon. 



Gabi Tamaş studiază în cadrul FRF pentru a-şi obţine diploma de director sportiv şi pentru a putea exercita această meserie în cadrul clubului Concordia Chiajna. Fostul fundaş a fost ofertat şi de Dinamo pentru aceeaşi funcţie, însă a refuzat, şi a spus care sunt problemele din Ştefan cel Mare. 

"Eu spun adevărul, nu mă ascund după nimeni. Sunt nişte oameni care vor performanţă la Dinamo. Cei cu care m-am întâlnit, Andrei Nicolescu şi Eugen Voicu. Vor performanţă, dar eu mă uit şi la ce are Dinamo în momentul de faţă. În afară de suporteri, nu au nici academie, a lor, propriu zisă, şi nici teren. La Chiajna, spre exemplu, ai tot ce ai nevoie pentru Liga 1. Sunt echipe în Liga 1 care poate nu au ce e la Chiajna. Te duci unde au şi academie. Încerc să pun osul la bătaie şi experienţa mea ca fost fotbalist ca să putem prospera. 

Stând de vorbă cu ei la câteva întâlniri, mi-am dat seama că sunt foarte deştepţi pe business. Fotbalul, însă, este o stradă. Dacă nu eşti din fenomen, e foarte greu. Deocamdată, nu sunt adaptaţi la asta. Eu cred că se vor adapta, pentru că am văzut voinţă, şi cred că vor să facă lucruri măreţe. Pe mine lipsa academiei m-a făcut să fac un pas înapoi, să nu mă duc la Dinamo. Juniorii se antrenează pe diferite terenuri. 

Legat de stadion... se tot face stadion la Dinamo de când jucam eu la Dinamo. Şi atunci, de ce să mă duc acolo? Să fac ce?", a declarat Gabi Tamaş la podcastul iAmŞtucan. 

Dinamo, şanse mici să evite retrogradarea directă

Dinamo Bucureşti depinde acum de jocul rezultatelor pentru a prinde un loc de baraj, după ce în etapa a 8-a a playout-ului a remizat, scor 3-3, cu Universitatea Cluj. 

Dinamo, care a condus cu 2-1 şi 3-2, a scăpat printre degete o nouă victorie, care i-ar fi crescut şansele de salvare de la retrogradare.

U a deschis scorul rapid, prin ex-dinamovistul Daniel Popa (5), lansat de Ante Roguljic. Dinamo a egalat spre finalul primei reprize, prin Andrei Ahmed Bani (37), cu un şut din marginea careului. Imediat după pauză, Dinamo a preluat conducerea, prin reuşita bulgarului Gheorghi Milanov (48), cu un şut la colţul scurt. Portarul sloven Adnan Golubovic, care a avut mai multe intervenţii providenţiale, a gafat nepermis la o centrare şi Dorinel Oancea (61) a egalat. Croatul Domagoj Pavicic (87) a adus-o din nou pe Dinamo în avantaj, la centrarea lui Bani, însă pentru scurt timp, deoarece Ovidiu Bic (90+1) a închis tabela, reluând mingea respinsă de Costin Amzăr, după o lovitură de cap a aceluiaşi Bic.

Golubovic s-a remarcat în trei situaţii clare ale clujenilor, la Popa (52, 53) şi la Roguljic (59). Dinamo a avut o ocazie bună prin Goncalo Gregorio (44).

Dinamo rămâne cu o singură victorie în play-out, iar în ultima etapă va primi vizita echipei UTA, scrie Agerpres.

Dacă FC U Craiova 1948 câştigă meciul din etapa a 8-a a playout-ului cu UTA Arad, Dinamo nu se mai poate salva de la retrogradare indiferent de rezultatul meciului cu UTA Arad. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?