Cupa României Adi Mutu anunță mâine dacă pleacă de la CFR. Ce a mai declarat antrenorul, după umilința momentului din Cupa României. Corvinul Hunedoara avansează în semifinale

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa lui Adrian Mutu s-a deplasat cu dorințe mari la Hunedoara, în această seară, pentru a disputa sfertul de finală din Cupa României. Obiectivele clujenilor au fost spulberate, după ce hunedorenii au învins cu un scor umilitor: 4-0. Adrian Mutu și Florin Maxim au făcut declarații după meci, antrenorul CFR-ului luând în considerare despărțirea de clubul ardelean.



Mutu s-a simțit umilit, după meciul „penibil” de azi al CFR-ului

Adrian Mutu a declarat că eșecul echipei sale de astăzi nu trebuia, în nicio circumstanță, să se întâmple: „În seara asta am fost penibili, n-aș vrea să găsesc scuze că am jucat în 10 oameni, că mi s-au accidentat Mogoș și Camora, nu! Nu asta e important...Azi echipa trebuia să joace în 10 la fel, că jucam împotriva unei echipe din liga a doua...Trebuia să joace și fără antrenor pe bancă. Trebuia să joace indiferent de ce se întâmpla...Am avut o problemă de atitudine și abordare... Nu am ce să spun mai multe, e un meci fără istoric...”, a declarat Adrian Mutu după meci.

El a mai susținut că va analiza dacă va mai rămâne sau nu la CFR, după umilința prin care a trecut în această seară:

„Mă gândesc și mâine voi anunța ce decizie iau...clubului. Eu unul, în momentul ăsta, mă simt umilit. Nu se poate așa ceva...Mă simt umilit!... Nu cred că aș putea să-i iert pe băieți după acest eșec, mai ales că era foarte important pentru club... Când văd că nu se respectă culorile unui club și nu se respectă ce spun eu, nu am puterea să iert! [..] O să mă gândesc în seara asta bine și mâine dimineață voi anunța clubul ce se întâmplă.”, a spus Mutu.

Maxim, bucuros de victorie. Își laudă jucătorii, care au potențial mare

De asemenea, și Florin Maxim a oferit declarații după partida de astăzi. Acesta și-a lăudat jucătorii, mai ales după ce echipa sa a reușit să umilească formația lui Mutu:

Meciul...eu cred că a plăcut tuturor...un meci foarte bun, asta și datorită brigăzii de arbitri. Am văzut acea fază (faultul lui Tachtsidis asupra lui Marius Lupu), în momentul în care a dat cartonașul galben (n.r. - arbitrul), [..] au văzut intenția lui Tachtsidis...și au reacționat, au luat decizia corectă. După, pe tot parcursul jocului, și-au făcut treaba și au lăsat un joc fluid, un joc bun, în care am suferit, am avut și noi momentele noastre, chiar dacă CFR-ul a fost în 10 (n.r. - jucători), dar per ansamblu, eu zic că noi am jucat mai bine astăzi!”

Maxim a susținut că jucătorii pe care îi conduce au un potențial foarte mare, aducând în discuție cazul unui fotbalist de la formația hunedoreană, care juca în liga a opta de fotbal și, în același timp, lucra într-o piață:

„Băieții, cumva, s-au obișnuit cu mine...cu modul meu de a lucra. Și ei, probabil, nu știu... dacă ei credeau că pot să învingă o echipă de talia CFR-ului, dar muncesc foarte, foarte bine...nu mult, că tot un antrenament facem pe zi! Dar muncesc bine și încerc să le dau din faptul că eu cred în tot ceea ce facem. Cumva, cred că asta a făcut diferența în meciul de azi. Sunt niște jucători în care...vă dau un exemplu: Coman, Neacșa, Iacob, Lică...aș putea continua cu toți! Vardi, la 25 de ani, lucra într-o piață și juca în liga a opta!”

„Sunt jucători care, probabil, nu au avut șansă... Sunt jucători cu un potențial fantastic. Eu lucrez cu ei, sunt ai mei, și îi laud, dar au potențial și cred că deja au atras privirile echipelor mari... Eu, dacă aș fi antrenor la o echipă - și de talia CFR-ului - mâine l-aș transfera pe Iacob (n.r. - Flavius Iacob)”, a spus Maxim despre elevii săi.

„Noi, care muncim aici la această echipă, ridicăm nivelul...și asta le spun jucătorilor: acum, sâmbătă, avem meci! Sper că înțeleg mesajul meu, avem meci de campionat, contează foarte mult pentru noi acest joc! Sper să ne revenim...”, a încheiat antrenorul hunedorenilor.

Mircea Lucescu a dat lovitura de start a meciului încheiat cu 4-0, în favoarea hunedorenilor. Golurile au fost înregistrate de Lica (min. 43), Coman (50), Pîrvulescu (min 67) și Pop (min 90+2).

Echipele intrate pe teren - sferturile de finală ale Cupei României:

Corvinul Hunedoara: Lefter - Velisar, Lică, Manolache, Iacob - Hrezdac, Bradu - Neacșa, Lupu, Pîrvulescu - Coman

Rezerve: Blaga, Pop, Nicolae, Ion, Chindriș, Hergheligiu, Câmpan, Mitran, Predică

Antrenor: Florin Maxim

CFR Cluj: Sava - Camora, Mogoș, Boben, Manea - Muhar, Keita, Tachtsidis - Deac, Michael, Otele

Rezerve: Hindrich, Alexandru, Mamic, Aussi, Filip, Fica, Falco, Serebe, Bîrligea

Antrenor: Adrian Mutu

Restul sferturilor de finală:

- FCU 1948 Craiova – FC Voluntari - miercuri, 3 aprilie, ora 18:00

- Universitatea Cluj – FC Hermannstadt - miercuri, 3 aprilie, ora 21:00

- Universitatea Craiova – Oțelul Galați - joi, 4 aprilie, ora 19:30

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel