Echipa nationala Adi Mutu crede că Ianis Hagi a fost jucătorul esențial în partida de aseară a naționalei României: „Nu s-a lăsat influențat!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul CFR Cluj crede că Ianis Hagi a arătat un nivel de joc foarte bun în meciul amical al naționalei României de aseară, pierdut în fața Columbiei, scor 2-3. Adi Mutu a comentat prestația jucătorului de 25 de ani în cele două partide pregătitoare competiției din vară.



Ianis Hagi a adus o dispoziție bună pe teren

Adrian Mutu l-a felicitat pe Ianis Hagi, după prestația și nivelul de joc arătate în partidele amicale ale selecționatei României cu Irlanda de Nord și Columbia. Antrenorul clujenilor a afirmat că fiul lui Gică Hagi nu s-a lăsat influențat de decizia lui Edi Iordănescu de a începe ambele meciuri cu fotbalistul de 25 de ani pe banca de rezerve: „Felicitări lui Ianis pentru că are o atitudine pozitivă și că nu l-a afectat foarte mult că a fost rezervă în ambele meciuri. Am remarcat la el atitudinea pozitivă cu care a intrat, asta înseamnă că dă dovadă de profesionalism, ceea ce este important.”

De asemenea, Adi Mutu a mai remarcat faptul că, odată cu intrarea lui Ianis Hagi pe teren, echipa a arătat mult mai bine împotriva celor două echipe adversare: „Intrarea lui Ianis a fost bună. Am văzut că și în meciul cu Irlanda de Nord a intrat cu multă ambiție, cu un vibe pozitiv.”

Mutu îl vrea pe Ianis titular la națională

„Briliantul” a mai afirmat că fotbaliștii introduși de pe banca de rezerve au adus un aport semnificativ în cea de-a doua repriză a partidei: „Cei care au intrat după bancă au adus ceva în plus, lucru care este foarte important.”

Mai mult decât atât, Mutu a mărturisit că ar vrea să îl vadă pe Ianis Hagi titular în tricoul naționalei: „Pe Ianis aș fi vrut să-l văd de la început.”

Cu toate că naționala României a pierdut partida amicala contra Columbiei, Ianis Hagi a avut o prestație foarte bună, jucătorul fiind introdus în cea de-a doua repriză a meciului. Datorită nivelului ridicat pe care l-a arătat fotbalistul, scorul s-a strâns la 3-2 pentru Columbia, după mai bine de 80 de minute în care sud-americanii au condus cu 3-0, arătând un joc excelent. Golul lui Hagi din minutul 84 a determinat ca echipa națională a României să prindă curaj, Florin Tănase reușind să înscrie, și el, în poarta columbienilor (min. 94). Deși „tricolorii” și-au ridicat nivelul de joc, aceștia nu au mai putut aduce golul egalării.

Edi Iordănescu decide lotul naționalei

Mutu a mai declarat că nu se poate pronunța, ipotetic vorbind, asupra unei alte desfășurări a partidei de aseară contra Columbiei, în contextul introducerii lui Ianis ca titular: „La nivelul jocului n-am cum să-mi dau seama dacă nu-l văd de la început. Sunt curios ce-ar fi făcut, cum ar fi jucat când Columbia era la turație maximă”.

Una e când joci de la început și alta când intri de pe bancă. Acum Edi (n.r – Iordănescu) știe ce calcule și a făcut, cum vrea să vadă echipa asta pentru EURO”, a mai declarat Adrian Mutu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel