Echipa nationala Adrian Ilie i-a avertizat pe columbieni înainte de amicalul cu România. "Nu avem niciun jucător ca Gică Hagi, dar..."

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

Adrian Ilie a oferit un interviu presei columbiene înaintea meciului amical cu România, de la Madrid, de marţi, 26 martie. Omul care a marcat un gol memorabil în poarta lui Mondragon la Campionatul Mondial din 1998, din Franţa, a făcut referire la talentul fotbaliştilor români, chiar dacă niciunul nu se apropie de valoarea lui Gică Hagi. "Avem jucători care evoluează în afara țării și care se descurcă destul de bine. S-a schimbat și sistemul, jucăm acum într-un 4-3-3 și, deși nu au aceeași experiență ca generația noastră, sunt jucători cu calitate la mijloc, cum ar fi băiatul lui Hagi. Îi avem și pe Dennis Man și Valentin Mihăilă, doi jucători foarte rapizi și care pot face diferența în față.

Ianis Hagi e un jucător tehnic, se folosește de ambele picioare, e foarte inteligent în joc și are multă calitate. Nu este ca tatăl său, dar are calitate. Nu cred că există însă niciun român care să se apropie de Gică Hagi.

În România se vorbește despre o revanșă a Columbiei în fața României, având în vedere ce s-a întâmplat în 1994 și 1998. Toată lumea de aici crede că România trebuie să câștige acest meci. Chiar dacă este un amical, pentru noi contează.

Cred că generația de acum este schimbată. Sunt jucători tineri, e un selecționer tânăr, al cărui tată a fost antrenorul meu", a spus Adrian Ilie, pentru Caracol Radio.

În 1998, tricolorii se temeau mai tare de Columbia decât de Anglia 

"A trecut mult timp de atunci. Columbia avea niște jucători fenomenali atunci, cum ar fi Valderrama, Asprilla sau Rincon. Meciul a fost foarte greu, dar am reușit să câștigăm.

În acea vreme, jucătorii români evoluau la cluburi mari de afară. Eu eram la Valencia, Hagi juca la Real Madrid și Barcelona. Am avut o generație foarte puternică. Atunci urmăream meciurile Columbiei și ne era teamă. Teama era mai mare față de Columbia decât de Anglia. Acum este diferit. În 1994 și 1998, ambele echipe aveau o calitate mai mare", a mai spus Adrian Ilie.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel