Superliga Romaniei Adrian Matei, despre responsabilitățile antrenorilor: „E un consum psihic!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul antrenor al echipei Rapid București a oferit mai multe declarații prin care și-a exprimat viziunea asupra antrenoratului și a viitoarelor sale activități.



„Nu îmi mai doresc să fiu antrenor...”

Adrian Matei a explicat ceea ce înseamnă viața de antrenor în prima ligă de fotbal și ce sacrificii trebuie să facă un tehnician pentru a atine rezultate înalte, raportându-se la experiențele sale personale.

„Nu îmi mai doresc să fiu antrenor la seniori. Timpul meu a trecut, acum e timpul altora care vin din urmă. Trebuie să aibă orgoliu, să capete experiență și după aceea să facă rezultate. Nu sunt bătrân, dar trebuie să știi să te limitezi unde poți și să nu îți mai pierzi timpul cu lucruri care cred că nu ne ajută. E un consum prea mare ca antrenor la seniori, cred că se vede la antrenorii principali din Liga I și Liga a II-a. E un consum psihic pe care, poate, doar unii oameni sunt dispuși să îl aibă... să își consume timpul din viață nerealizând decât, poate, doar partea financiară.

Dacă stăm să ne gândim, doar în prima ligă se plătește bine, poate și la liga a doua în play-off, dar celelalte au probleme, în mare parte. Am considerat că trebuie să fac altceva cu timpul meu, decât să mi-l pierd la seniori. Fiecare weekend e pierdut”, a spus Adrian Matei, la Suflet de Rapidist.

„Fac ce vreau cu timpul meu liber”

De asemenea, Adrian Matei a recunoscut că nu ar mai accepta să semneze un contract de antrenor cu o echipă de seniori, rezumându-și activitatea la cele de juniori. El a mai declarat că nu și-ar mai asuma responsabilitățile și dificultățile care vin odată cu poziția de antrenor în primile ligi de fotbal.

Eu mi-am văzut viitorul și vreau să fie la mâna mea, nu la mâna altor oameni. Stau în locul meu, mă simt bine. Am o situație destul de bună și fac ce vreau cu timpul meu liber. Am venit de plăcere la tine acum, pentru că sunt într-o mică vacanță cu școala. Nu mai vreau la seniori. Aș refuza dacă mi s-ar propune, da. Nu merită!

Sunt antrenori care stau câteva etape sau puține echipe. Deci sunt echipe unde antrenorii atât rezistă. Ei își asumă, iar asumarea lor e cum este și a mea. Îmi asum decizia asta și nu mai vreau la senior. Sunt mulți antrenori care pot să ajute fotbalul românesc”, a mai spus Adrian Matei.

Matei și-a asumat riscuri la Rapid

Fostul antrenor al Rapidului a mai recunoscut că și-a asumat o serie de riscuri, în timp ce era antrenorul alb-vișiniilor: „Da, am fost antrenorul Rapidului doar în acte. Nu am avut responsabilitatea rezultatelor. Am fost în staff și aveam Licența PRO. Asta a fost înțelegerea atunci ca să ajut echipa. Atunci era Miță Iosif...

Având în vedere că este vorba de Rapid, am riscat cumva să îmi fie suspendată Licența PRO. Nu am închiriat licența, pentru că m-am ocupat și de grupa mea de juniori pe care am avut-o atunci. Am renunțat la echipa de juniori atunci când nu am mai putut să fie prezent fizic la meci, pentru că eram angrenat la echipa mare”, a mai declarat Matei.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?