Superliga Romaniei Adrian Mititelu, mesaj cu subînţeles după ce FC U Craiova 1948 a retrogradat

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC U Craiova 1948 se întoarce în Liga 2 după trei ani în Liga 1, iar Adrian Mititelu a venit cu un mesaj cu subînţeles. 



Echipa antrenată de Eugen Trică a pierdut în ultima etapă a playout-ului, scor 1-3, cu Hermanstadt, şi a retrogradat direct în Liga 2. După meci, Adrian Mititelu jr i-a cerut tatălui său să renunţe la echipă, însă finanţatorul pare că nu e dispus să ia această măsură dură. 

"Unii zic că sunt ȚĂRAN PROST! Eu spun că sunt ȚĂRAN ÎNCĂPĂȚÂNAT, greu de îngenuncheat!", a scris Adrian Mititelu pe Facebook. 

După meci, Mititelu şi-a asumat vina pentru retrogradare 

"După cum am jucat în ultimele 7-8 meciuri, nu meritam să mai rămânem în prima ligă. Ăsta e adevărul. Şi, dacă există un vinovat pentru aceasă situaţie, acela sunt eu. Eu sunt responsabil pentru situaţia echipei, eu sunt cel care a luat toate deciziile cu privire la echipă. Prin urmare, dacă există un vinovat, acela sunt eu. Îmi pare rău. Sunt 19 ani de muncă şi 7 ani în seria nouă a echipei. Altele au fost idealurile, planurile. Anul trecut, după ce am ratat barajul de Conference League, când arbitrii au avut grijă să câştige CFR, nici nu ne gândeam că anul ăsta nu o să jucăm în playoff. Uite că s-a întâmplat şi mai grav. Sunt multe explicaţii, multe lucruri de spus, dar nu ne mai poate ajuta nimic. O sarabandă de erori şi greşeli. Suntem unde nici măcar duşmanii noştri nu se gândeau", a declarat Adrian Mititelu. 

"O să anunţăm zilele următoare care este viitorul echipei. Deocamdată, este un şoc. Am pus mult suflet, mulţi bani, suntem îngenuncheaţi acum. Suntem într-un moment foarte greu, de cotitură. Nu a fost uşor să ajungem aici. Le spuneam şi suporterilor că nu e uşor să rămâi în Liga 1. Uite că o echipă cu un asemenea lot părăseşte Superliga. Nu lotul contează. Contează şi el, dar dacă nu e bine administrat, şi dacă ai mai multe vedete decât jucători care muncesc, care trag, e nasol. Au fost multe greşeli sezonul ăsta. Nu pot să zic principala greşeală. Nu vreau să mă joc cu cuvintele. Au fost multe. Eu sunt vinovatul numărul 1, pentru că toate deciziile au fost ale mele, şi am făcut greşeli după greşeli. Suporterii au tot dreptul să mă înjure, să mă blameze. Dar fără atacuri la familie. Nu mi-e teamă. Mai suporter decât mine nu e nimeni. Dacă în 2011 nu am fost vinovat şi m-au retrogradat cu japca, acum totul a ţinut de mine. Am dormit în post. Am crezut că valoarea individuală a unor jucători e suficientă pentru a evita o astfel de ruşine. Am intrat într-o debandadă de 3-4 etape de nu îi mai recunosc. Pe unii jucători nu îi mai recunosc. Le-am adus nişte reproşuri, dar nu vreau să îi jignesc. Cei din garda veche, care sunt aici de 3-4 ani, sufereau foarte mult. Au fost condiţii de primele 4-5 echipe de departe. Sunt 4 cluburi din România care pot concura cu noi la infrastructură. Jucătorii au avut ce au dorit", a mai declarat Adrian Mititelu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?