Fotbal Adrian Mutu a analizat prestația foștilor săi elevi din meciul cu FCSB: „Era de așteptat o reacție puternică!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul antrenor al celor de la Rapid București a explicat acțiunile fotbaliștilor alb-vișinii, în derby-ul de sâmbătă seară, cu fotbaliștii de la FCSB, finalizat cu scorul de 2-2.



Meciul din a cincea etapă a play-off-ului SuperLigii, dintre FCSB și Rapid București, a fost acompaniat de peste 45.000 de spectatori. Derby-ul s-a încheiat cu o remiză, scor 2-2. Adrian Mutu, în calitate de fost antrenor al giuleștenilor, s-a declarat impresionat de modul în care au jucat fotbaliștii alb-vișinii, fără a-l avea pe bancă, pe italianul Cristiano Bergodi.

„S-a ridicat la nivelul de derby”, spune Mutu despre meci

„Briliantul” a afirmat că echipele și-au împărțit reprizele din meci, giuleștenii jucând mult mai bine în cea inaugurală, pe când jucătorii lui Charalmbous și-au ridicat nivelul în cea de-a doua jumătate a partidei.

„Au fost două reprize diferite. În prima mi s-a părut Rapid mai bună. În a doua repriză, FCSB a apăsat mai mult pe accelerație și și-a creat mai multe pase de gol. Iar Rapid a așteptat mai mult la contraatac.

A fost un meci care s-a ridicat la nivelul de derby. Am văzut o reacție importantă din partea Rapidului, după demiterea lui Bergodi. Ceea ce e bine, era de așteptat. Cu toate că într-un derby nu prea ai nevoie de motivare din partea antrenorului. Ar trebui să vină de la sine. Fiind un meci important, un derby, care contează pentru suporterii Rapidului și cred că s-a văzut o reacție din partea Rapidului.

Eu cred că un derby rămâne un meci special. Bineînțeles că se schimba paradigma campionatului, pentru că, dacă FCSB câștiga, era aproape campioană și matematic. Dar eu cred că un derby nu e ca oricare alt meci. FCSB în acest sezon a demonstrat constanță, maturitate, a câștigat meciuri și nejucând foarte bine. Nu poți judeca o echipă după un derby. Ambițiile sunt mari și echipele se cam anulează reciproc.

Era de așteptat o reacție puternică și din partea Rapidului, mai ales la nivel de ambiție, de orgoliu. Pentru că îmi aduc aminte și anul trecut când FCSB era într-o degringoladă și Rapid era pe val, noi pe am dus pe Arena Națională și am pierdut cu 1-3.”, a declarat Mutu, la Fanatik Superliga.

În acest moment, Rapid București se află pe locul 5 în play-off, cu 29 de puncte, cu trei mai puține decât Farul Constanța, care ocupă locul 3, și cu două mai mult decât Sepsi OSK, echipă care a fost învinsă, duminică seară, de Universitatea Craiova, ocupanta locului 2, cu 34 de puncte.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel