Echipa nationala Adrian Mutu a împlinit 45 de ani. Singurul meci pe care ar fi vrut să îl rejoace la naţională

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Adrian Mutu, golgheterul all-time al echipei naţionale, la egalitate cu Gheorghe Hagi, a împlinit 45 de ani. 



În 2022, Adrian Mutu a jucat un amical în tricoul naţionalei României, la Cluj, în meciul considerat "retragerea oficială" de la echipa naţională. Cel poreclit "briliantul" a spus atunci ce meci şi-ar dori să rejoace în tricoul naţionalei. 

"Dacă ar fi să enumăr trei sentimente care m-au încercat atunci când am îmbrăcat prima oară tricoul naționalei, primul ar fi, bineînțeles, un sentiment de fericire, de mândrie. Dar nu cred că e vorba aici de numere, ci de cât de orgolios și onorat eram că am ajuns să îmbrac și eu tricoul echipei naționale.

Când am primit primul tricou al echipei naționale, am simțit emoții foarte puternice. Practic m-am gândit toată săptămâna premergătoare meciului numai la faptul că o sa debutez la echipa națională. Un vis de-al meu se va împlini și abia așteptam să vină ora meciului.

Am avut noroc că la debut am și marcat primul meu gol pentru echipa națională. Am multe amintiri frumoase și mai puțin frumoase. Fiecare gol pe care l-am marcat în tricoul echipei naționale rămâne în mintea mea.

Dacă ar fi să rejoc un meci, unul ar fi cu siguranță cel din Danemarca, 2-2, când am fost egalați în ultima secundă. Am meritat calificarea, dar din păcate am pierdut-o. Am fost supărat. Mereu când am fost supărat, m-am ridicat. Cred în România, cred în naționala noastră”, a declarat Adrian Mutu, pentru FRF TV.

Adrian Mutu deţine momentan şi recordul pentru cel mai scump transfer al unui fotbalist român. În 2004, acesta a fost cumpărat de Chelsea, de la Parma, pentru 19 milioane de euro. Cel mai probabil, această sumă va fi depăşită de Radu Drăguşin, pentru care Tottenham se pregăteşte să achite între 25 şi 30 de milioane de euro celor de la Genoa. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel