Echipa nationala Adrian Mutu crede că Mitriță merita să fie convocat la națională: „Sunt regulile lui Edi”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul CFR Cluj, Adrian Mutu, a comentat decizia lui Edward Iordănescu privind neconvocarea lui Alexandru Mitriță la echipa națională a României.



Adi Mutu are încredere în deciziile lui Iordănescu

În ultimele zile, au existat numeroase controverse privind neconvocarea la echipa națională a României a jucătorului de la Universitatea Craiova, Alexandru Mitriță, date fiind rezultatele sale foarte bune în competiția Superligii. Formația lui Edi Iordănescu urmează să joace împotriva echipelor Irlandei de Nord și a Columbiei, în două partide amicale, ca pregătire pentru competiția din Germania, din vară.

Ieri, Edi Iordănescu, printr-o conferință de presă, a explicat motivele pentru care a decis ca lotul său, în ceea ce privește următoarele două meciuri amicale, să nu îl includă pe fotbalistul oltenilor.

„Merita să fie convocat!”

Despre această decizie a comentat și antrenorul celor de la CFR Cluj, totodată și golgheterul all time al naționalei României, la egalitate cu Gheorghe Hagi. Mutu a spus că Mitriță a arătat un nivel foarte bun de joc, astfel că o convocare a sa la echipa națională era binemeritată.

Adi Mutu a declarat că jucătorul oltenilor merita să fie convocat la selecționata lui Iordănescu, doar că, pentru ca acest lucru să se materializeze, Mitriță trebuie să prezinte un anumit comportament.

La prestațiile pe care le-a avut, merita să fie convocat. Dar echilibrul pe care l-a făcut Edi în vestiar... și ce se întâmplă acolo, nu știu! Iar câteodată nu e de ajuns să ai prestațiile pe care le ai.”, a spus Mutu, pentru FANATIK SUPERLIGA.

Și comportamentul pe care îl ai la echipa națională - indiferent cât de lăsat liber ești la echipa de club sau cât de cocoloșit ești. Sunt regulile lui Edi și trebuie să respecți acele reguli!” , a mai adăugat „Briliantul”.

Selecționerul știe dacă Mitriță se ridică standardelor naționalei

Adrian Mutu a mai afirmat că Edi Iordănescu este în măsură să decidă ce jucători convoacă pentru lotul echipei naționale. „Dacă nu s-a ridicat la standardele băieților, Edi știe mai bine: fotbalistic, normal. N-ai ce să spui! Are 11 goluri și 10 assist-uri. Pentru Bîrligea este un semnal de alarmă!”

De asemenea, el a mai susținut că unitatea grupului formației contează cel mai mult: „În acest moment, fiecare jucător face parte dintr-un mecanism la echipa națională. Nu joacă pentru cineva sau să aștepte pe cineva ca echipa să joace pentru el. Trebuie să fie 11 jucători ca să funcționeze ca o mașinărie.”

„Rezultatele îi dau dreptate lui Edi. Echipa națională nu așteaptă pe nimeni”, a mai spus Adrian Mutu.

Alexandru Mitriță, atacantul Universității Craiova, are un sezon excelent alături de echipa olteană. Acesta a marcat 11 goluri și a dat 10 pase decisive în actuala stagiune.

Mitriță este cotat la 2,8 milioane de euro. Despre participarea la naționala României, acesta a declarat, după meciul câștigat pe terenul celor de la CFR Cluj, că se gândește în continuare la prezența la EURO 2024.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel