Echipa nationala Adrian Mutu îi avertizează pe tricolori după amicalul cu Columbia. "Viteza la EURO 2024 va fi la fel, poate mai mare"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Adrian Mutu a tras concluziile după meciul României contra Columbiei, de la Madrid, pierdut de tricolori cu 3-2. Antrenorul celor de la CFR Cluj, fost selecţioner la U21, a evidenţiat viteza de joc a columbienilor şi îi avertizează pe tricolori că la EURO 2024 se va juca în acelaşi ritm, dacă nu chiar mai rapid. 



România a fost învinsă cu 3-2 de Columbia. Pentru tricolori au marcat Ianis Hagi şi Florin Tănase, pe finalul meciului, când Columbia conducea deja cu 3-0. 

"Am rămas surprins de viteza de joc a Columbiei. Se vedea cu ochiul liber că au o viteză în plus faţă de noi. Alea două goluri de pe final trebuie să ni le însuşim, pentru că poate fi un lucru pozitiv, mă refer la faptul că băieţii nu au renunţat, am jucat cu ambiţie până la final. Şi ei probabil opriseră motoarele, la 3-0 se simţeau confortabil. Dar e clar că ei au fost mai buni decât noi. Au şi talent, şi viteză, nu degeaba nu au mai pierdut de 20 şi ceva de meciuri. 

Eu cred că nu avem putere de joc aşa mare contra unor echipe de genul ăsta. Probabil că asta e valoarea naţionalei noastre în momentul de faţă. Nu aveam control la mijlocul terenului, deci posesia nu era ce trebuia. Când alergi după minge 80 de minute, e greu!", a declarat Adrian Mutu la Fanatik. 

Scorul putea fi, însă, şi mai mare. Doar intervenţiile lui Horaţiu Moldovan au făcut ca naţionala României să nu piardă mai drastic. 

"Jocul aşa părea. Ajungeau foarte uşor în preajma careului nostru. Moldovan s-a descurcat foarte bine, a avut de muncă în meciul ăsta. Eu cred că testul e binevenit, e un duş rece pentru noi, pentru că cred că ne dăm seama cam ce ne aşteaptă la EURO. Cred că acolo viteza de joc va fi la fel, chiar mai mare. La fel ca a columbienilor, adică. Ar fi bine să fie la fel ca a noastră, pentru că ne-am descurca (n.r. râde). Mi-a plăcut de echipa noastră că nu s-au dat bătuţi. Mi-a plăcut un comentariu aseară, că suntem naţionala ultimelor minute. Ceea ce nu e rău, dar... Am avut impresia aseară că dacă mai dura meciul 5 minute, nu se ştia... Cred însă că meciul l-a văzut toată lumea şi Columbia ne-a fost superioară, fără drept de apel", a mai spus Adrian Mutu. 

Ianis Hagi, lăudat pentru atitudine

"Ianis a avut o prestaţie bună. L-am văzut şi cu Irlanda de Nord, a intrat cu multă ambiţie, cu atitudine pozitivă. La meciul cu Columbia cei care au intrat de pe bancă au adus ceva în plus. Pe Ianis mi-ar fi plăcut să îl văd de la început, când se joacă altfel. Edi ştie ce calcule îşi face, sau cum vrea să vadă echipa asta pentru EURO. Felicitări lui Ianis pentru că are o atitudine pozitivă şi nu l-a afectat foarte mult că a fost rezervă", a mai precizat antrenorul clujenilor. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel