Echipa nationala Adrian Pitu: Am ajuns vai de mama noastră, ne bucurăm cu Andorra...

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

Adrian Pitu, fostul mijlocaş al celor de la Farul, Dinamo şi Steaua, a făcut o scurtă radiografie a fotbalului românesc. 



"Am ajuns vai de mama noastră, ne bucurăm cu Andorra... De Andorra, uite, mi-a zis Ilie Dumitrescu odată aşa. "Am jucat cu Andorra. M-am dus dimineaţă să îmi iau un croissant şi o cafea. M-a servit ăla, i-am lăsat un tips, şi seara mă ţinea, juca fotbal". Ăla avea două servicii, mai vindea şi haine prin mall. Şi noi ne bucuram că i-am bătut pe Andorra?", a declarat Adrian Pitu la Vreau Să Ştiu.  

"Şi acum, la meciul din preliminarii cu Andorra, am zis că e meci greu dinainte să intrăm pe teren", a intervenit Cătălin Oprişan. 

"Dar uite, când vii la echipa naţională... Am vorbit şi cu Pancu şi spunea şi el că e treabă diferită ca selecţioner. Vin fotbaliştii, sunt două-trei antrenamente, ce să le facă? Să le bage 3 antrenamente pe zi? Trebuie să vină pregătiţi de la echipe, să îşi dea viaţa pentru echipa naţională. Selecţionerul trebuie să fie psiholog", a mai declarat Pitu. 

În preliminariile recent încheiate, România a învins Andorra în dublă manşă, 2-0 în deplasare şi 4-0 acasă, pe Arena Naţională. De altfel, meciul cu Andorra de pe Arena Naţională a însemnat şi urcarea tricolorilor pe locul 1 al grupei de calificare la EURO 2024, loc pe care nu l-au mai cedat până la final. 

În ultimele două meciuri, România a învins Israel, scor 2-1, şi Elveţia, scor 1-0, şi s-a calificat la EURO 2024 din poziţia de lider al grupei. 

La EURO 2024, România va înfrunta Belgia, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B (Israel, Ucraina, Islanda sau Bosnia). 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel