Fotbal Adrian Pitu, declarații șocante: „Am luat pastila aia de zici că vedeam pinguini”

Data publicării:
Markus Spiske, Pexels
Markus Spiske, Pexels

Fostul fotbalist, Adrian Pitu, a făcut o serie de dezvăluiri șocante despre desfășurarea meciurilor de fotbal în vremea în care activa ca mijlocaș.



„Cele mai multe blaturi de pe planetă”

Adrian Pitu a dezvăluit că a jucat în mai multe meciuri blătuite și că atât lui, cât și altor colegi, li se administrau anumite pastile de către doctorul echipei ce amplificau rezistența la efort în partidele de fotbal. 

Acesta a declarat că, în vremea în care activa ca fotbalist, a avut parte de multe meciuri ale căror rezultate erau deja plănuite: „Florin Marin, odată, la un meci, îi zice lui Alexa: `Jucăm pe bune sau luăm banii?`”. Răspunzând la o întrebare despre existența planificării în prealabil a rezultatelor sau a frecvenței cu care acest lucru se întâmpla, Pitu a declarat, fără nicio ezitare, că în perioada în care a fost fotbalist, existau „cele mai multe blaturi de pe planetă”.

Într-o eră fără controale anti-doping

De asemenea, acestea nu au fost singurele declarații surprinzătoare ale lui Adrian Pitu. El a continuat, abordând subiectul suplimentelor acordate fotbaliștilor de către doctorul echipei: „Erau alte vremuri: erau jucători unul și unul. Am avut barajul cu UTA Arad, țin minte, [..] când i-am bătut cu 1-0, când am luat pastila aia de zici că vedeai pinguinii pe...”

Rugat să explice despre ce pastile era vorba, Adrian Pitu a explicat: „Nu mai știu, ne-a dat o pastilă înainte de meci, m-a luat cu frig pe la stomac - pe toți - alergam, s-a terminat meciul, ăia încă...erau leșinați, noi mai jucam un meci.” Din declarațiile acestuia, se înțelege că rezultatele meciurilor de fotbal erau influențate de mai mulți factori, printre care și administrarea suplimentelor alimentare. În acea vreme, spune Pitu, nu existau controale anti-doping: „Nu exista pe vremea aia, nu exista...acum 20 și ceva de ani... am băgat-o în gură [pastila], am înghițit-o, ce să-i mai...?!”

Victorie în meciul de baraj

Despre meciul câștigat de la acea vreme, împotriva echipei UTA Arad, partidă în care lui și coechipierilor săi li s-au administrat câte o pastilă, Adrian Pitu își amintește: „[..] am câștigat, am promovat...dar a fost bine, erau 44 de grade, ziceai că joci pe 0 grade.” Așadar, efectele metodelor aplicate de către doctorul echipei Rocar București, de atunci, au dat roade: „Am alergat atunci în meciul ăla, de...[..] am bătut, șampaniile erau la rece!”, a mai adăugat fostul fotbalist.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?