Echipa nationala Adrian Porumboiu e de acord cu jucătorii aleși de Edi Iordănescu: „Oltenii sunt ultimii care pot acuza pe cineva de orgoliu”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul arbitru a explicat care sunt argumentele ce stau la baza deciziei luate de către selecționerul român de a nu-l convoca la echipa națională pe jucătorul Universității Craiova, Alexandru Mitriță.



Porumboiu crede că lotul naționalei e corect

Subiect intens de discuție atât înaintea prezentării lotului preliminar al naționalei, cât și după anunțul acestuia, situația lui Alexandru Mitriță, atacantul formației Universității Craiova, a determinat numeroase controverse în spațiul public.

Nici Adrian Porumboiu nu s-a lăsat mai prejos, comentând decizia luată de Edi Iordănescu: „Mitriță este un jucător talentat, un jucător care poate câștiga un meci, dar vedeți că și la Craiova… în momentele în care au avut nevoie de el, să câștige titlul, să câștige Cupa, în unele meciuri a reușit, în altele nu a reușit.

Acolo sunt jucători mai mulți pe acea parte și a trebuit să aleagă dintre ei. Pe cine să lași acasă? Pe Coman (n.r. - Florinel)? Nu ai cum. Eu cred că selecția a fost una corectă, cât se poate.

Chiricheș vine după foarte multe meciuri în care nu a jucat, a fost accidentat, un mare fotbalist, dar acum i se apropie pensia și e greu să crezi că poate să revină imediat să joace. Mi se par deciziile corecte din partea lui Edi și nu îl văd să se gândească că trebuie să avantajeze un club sau altul sau un jucător.”, a spus Porumboiu.

„Coman este opțiunea peste Mitriță”

Fostul arbitru a continuat explicația, spunând că fotbalistul celor de la FCSB este superior lui Alexandru Mitriță: „Oltenii sunt ultimii din țara asta care pot acuza pe cineva de orgoliu. Noi vorbim doar de postul pe care joacă Mitriță și vorbim de un contracandidat, Coman. Dacă cineva îmi spune acum că Mitriță este mai bun decât Coman, eu îl contrazic.

Coman este opțiunea peste Mitriță. Mihăilă are viteză, are explozie, și dacă posesia e mai bună a echipei adverse, pe o fază de contraatac spulberă tot Mihăilă”, a mai declarat Adrian Porumboiu, potrivit Fanatik.

Mitriță, trist după decizia lui Iordănescu

Mihai Rotaru a declarat, la anunțarea lotului preliminar de către Edi Iordănescu, că Alexandru Mitriță a primit vestea neconvocării ca pe un trăsnet: „Mitriță este trist, avea speranțe. Chiar dacă el le ascundea, el avea speranțe. Am discutat cu el, bineînțeles. El se va pune pe picioare, pentru că este bărbat. Era foarte trist.

Avea așteptări. Era un campionat european. Este un jucător care are un orgoliu puternic și o personalitate puternică. Nu se exteriorizează.”, au fost mărturisirile despre Alexandru Mitriță.

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Programul echipei naționale a României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria (amical)

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein (amical)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?