Stiri Afaceristul Ion Țiriac, cadou inedit de Ziua Copilului

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul tensimen nu se dezice de iubirea sa față de copii, oferindu-le un cadou special în ziua celebrării copilăriei. Afaceristul permite accesul gratuit tuturor copiilor la expoziția de mașini pe care o deține.



Acces gratuit tuturor copiilor, la expoziția Țiriac Collection

„La mulți ani de Ziua Internațională a Copilului! Astăzi, accesul copiilor (sub 10 ani) în galeria Țiriac Collection se va realiza în mod gratuit.

Vă așteptăm cu drag și cu surprize dulci pentru micii noștri vizitatori!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

Fostul tenismen Ion Țiriac a sărbătorit, anul trecut, 10 ani de la înființarea colecției sale auto de la Otopeni, el declarând în cadrul evenimentului că mulțumirea cea mai mare este atunci când îi vede pe copii vizitând expoziția.

„Ce se vede aici a început ca o idee. Nu am avut niciodată intenția să fac o asemenea colecție. Am început cu o mașină, două, trei, cinci, zece, douăsprezece... și uite că s-a ajuns undeva la aproape 400 de mașini, pentru că exact câte sunt nu știu să spun. Mie tot ce e vechitură îmi place mult, dar se pare că nu numai mie.

E o treabă senzațională să îi vezi pe copii, pentru că în fiecare zi, în afară de cei 1.000 de vizitatori, aducem 400-500 de copii, iar asta e cea mai mare mulțumire. Acum se fac zece ani de la înființarea acestei colecții, nu am eu speranța, dar mă gândesc că poate ne mai vedem și peste zece ani. Iar colecția se mărește, se mărește mereu, numai Ferrari vin două în următoarele luni. Pentru că dacă tot iese ceva, să fie important, să stai în fața lumii. Pentru că eu în Europa nu cunosc altă colecție ca asta”, a spus omul de afaceri, citat de Agerpres.

Galeria Țiriac Collection este alcătuită din aproximativ 400 de automobile, peste jumătate dintre ele fiind de epocă, iar restul fiind mașini fabricate în ediții limitate.

„Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în această colecție”, a declarat Ion Țiriac, la evenimentul de lansare a expoziției, din anul 2013.

VEZI ȘI Tricolorii români, în ipostaze cum nu s-au mai văzut. Felicitare de Ziua Copilului

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?