Superliga Romaniei "Ăia care au dat 20.000, 30.000 euro arbitrilor nu au păţit nimic. Dai bani, iei campionate". Adrian Porumboiu lansează acuze dure

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional şi fostul patron al celor de la FC Vaslui, a lansat acuzaţii dure. Acesta spune că arbitrii din fotbalul românesc primeau zeci de mii de euro de la patroni. 



"Eu vă întreb un lucru. De ce alţii au reuşit (n.r. în fotbal) şi dumneavoastră nu?", a întrebat Ovidiu Ioaniţoaia, în cadrul podcastului "Prietenii lui Ovidiu". Adrian Porumboiu a spus lucrurilor pe nume şi a indicat spre faptul că nu a vrut să plătească pentru rezultate. 

"Nu a avut nimeni boală pe Vaslui, ci pe bani. Acelaşi lucru se întâmplă şi în mediul de business. Nu dai bani, îţi distrug afacerea. Dai bani, ai cătuşe. Şi atunci trebuie să alegi ce vrei. Dai bani, iei campionate. Dai bani, faci afaceri", a declarat Adrian Porumboiu. 

Întrebat cui trebuia să dea bani, Adrian Porumboiu a ocolit un răspuns clar, dar a lansat şi acuzaţii. 

"Cui să îi dau? Ce întrebare e asta? Toată lumea. Şi în business e la fel. Că e ministru, că e la Curtea de Conturi, peste tot. Şpăguiala e un sport naţional. Nu dai, nu avansezi. Nu dai, îţi dă şi în cap. Asta a fost situaţia. Eu spun detaşat, că nu mai sunt învolburat. S-a întâmplat, trebuie să accepţi lucrurile cum sunt ele. Nu le poţi schimba. Dacă le-aş putea schimba, probabil aş lua-o iar de la capăt. Dar nu se schimbă. 

În business e şi azi ca acum 10 ani. Poate mai rău. În fotbal nu cred că e mult mai bine. Discutând în modul cel mai onest posibil, au intrat mulţi din fotbal la puşcărie, şi au intrat şi oameni nevinovaţi. Singurul care era cel mai de condamnat a fost săracul Penescu. Pentru ce? Pentru 2000 de dolari pe care i-a dat la arbitri? Dar ăia care dădeau 20.000, 30.000, 50.000 nu păţeau nimic. Aveau în spate scutul, şi nu cel de la Deveselu. 

E greu ca societatea să îşi găsească un echilibru care să ducă spre lucruri normale. Noi ne amăgim. Tot timpul am fost dominaţi de varianta asta că în occident nu există aşa ceva. Noi de acolo am învăţat. Toate mişmaşurile astea, cu ghilimelele de rigoare, care se fac, de acolo le-am învăţat. Important e să treci peste aceste lucruri. Dacă îmi pare rău, ce să fac? E viaţă. Ferească Dumnezeu, ieşi de aici şi dă o maşină peste tine. Aşa şi cu fotbalul. Mie mi-a dat un ministru al Agriculturii 17 milioane de euro sancţiune. Aşa a vrut el, că nu i-am dat şpagă. Am câştigat la Înalta Curte, dar între timp firma a intrat la apă. Se fură cu sacii. Luaţi bani de acolo dacă vreţi să ţineţi o societate cu cheltuielile asigurate", a mai spus Adrian Porumboiu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?