Stiri Alergătorul paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat din închisoare, la 11 ani după ce şi-a ucis iubita

Data publicării:
Fotografie de la Sora Shimazaki, Pexels
Fotografie de la Sora Shimazaki, Pexels

Oscar Pistoriuus, fostul alergător paralimpic poreclit "Blade Runner", va fi eliberat din închisoare după ce acum 11 ani şi-a ucis iubita, pe Reeva Steenkamp. 



Pistorius, poreclit "Blade Runner" datorită picioarelor prostetice din fibră de carbon, a împuşcat-o pe iubita sa, fotomodel, prin uşa încuiată a toaletei în care aceasta se afla, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor în 2013. 

De atunci, acesta a spus de mai multe ori că a crezut că Steenkamp era un intrus, acesta fiind motivul pentru care a tras patru focuri de armă spre uşa băii din casa lor din Pretoria. 

În vârstă de 37 de ani, Pistorius a petrecut 8 ani şi jumătate în închisoare, şi şapte luni în arest la domiciliu. O comisie a decis în luna noiembrie că va putea fi eliberat după ce îşi va completa jumătate din sentinţă. 

Avocatul familiei Reevei Steenkamp a transmis un mesaj al mamei victimei. "Nu va putea fi făcută niciodată dreptate dacă persoana iubită nu se mai întoarce niciodată. Nicio perioadă petrecută în închisoare nu o va aduce pe Reeva înapoi. Noi, cei care am rămas, suntem cei care suntem condamnaţi pe viaţă", a declarat June Steenkamp, care a adăugat că vrea doar să fie lăsată să trăiască în linişte, după ce Pistorius va fi eliberat condiţionat. 

Pistorius va fi monitorizat până în 2029, când îi va expira sentinţa. Astfel, Oscar Pistorius va trebui să raporteze unui ofiţer de probaţiune de fiecare dată când îşi caută un loc de muncă sau când se mută la o adresă nouă. De asemenea, acesta trebuie să urmeze tratamente pentru controlul furiei şi să asiste la şedinţe despre violenţa bazată pe gen, ca parte din condiţiile pentru eliberare. 

June Steenkamp transmite că aceste condiţii confirmă faptul că justţia sud-africană transmite un mesaj clar despre violenţa bazată pe gen. 

Oscar Pistorius ar putea locui la casa unchiului său, într-o suburbie bogată a Pretoriei, scrie Reuters. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel