Superliga Romaniei Alex Ioniţă a plecat de la Rapid pentru bani, dar are şi regrete. "Mi-ar fi plăcut să stau să luăm campionatul"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Alexandru Ioniţă s-a transferat de la FC Rapid în China, la Yunnan Yukun FC. Mijlocaşul regretă că nu va fi pe teren în a doua jumătate a sezonului ca să îi ajute pe giuleşteni să ia titlul, dar spune că a făcut o alegere bună din punct de vedere financiar. Alexandru Ioniţă a jucat 108 meciuri pentru Rapid, în care a reuşit 17 goluri şi 21 de pase de gol. 

”Cred că este o nouă aventură pentru mine. Îl consider ca pe un pas înainte, nu cred că în fiecare zi poți să ajungi în China. Sunt pe final de carieră, într-adevăr mai am 5 ani, dar mi-aș dori să stau cât mai mult acolo pentru că e bine din punct de vedere financiar, aici nu prea mai prindeam minute și consider că e cea mai bună alegere.

Dacă mi-ar fi plăcut să iau doar banii, aș fi rămas la CFR de prima dată, am renunțat la o grămadă de bani la CFR ca să vin la Rapid să joc. Consider că mi-am făcut treaba până acum, echipa își face treaba foarte bine în continuare, Mister ia cele mai bune decizii, au fost aduși cei mai buni jucători.

A fost grea despărțirea de colegi, pentru mine Rapid e ca acasă, încerc să privesc ca pe un pas înainte și să mă gândesc să rămân acolo cât mai mult timp. Am avut mai multe oferte, dar nu erau bune din punct de vedere financiar, al echipei, al locului din clasament, aici e o echipă nou înființată care își dorește să promeveze în prima ligă”, a declarat Ioniţă, la momentul plecării din România. 

Mijlocaşul a spus că regretă că nu a rămas să ia titlul cu Rapidul, dar va urmări meciurile cât va putea. 

”Domnul Bergodi mi-a mulțumit pentru tot efortul depus pentru echipă și îmi dorește multă baftă, ceea ce le doresc și eu lor, sper să ia campionatul și să-mi păstreze o medalie. Voi încerca să mă uit la meciurile lor.

Mi-aș fi dorit să rămân să luăm campionatul și să fiu un om de bază, dar dacă așa a fost să fie... probabil mă voi întoarce peste câțiva ani când vor sta altfel lucrurile și poate îmi voi îndeplini visul atunci”, a încheiat Ioniță.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel