Fotbal Alin Stoica îl atacă din nou pe Gheorghe Hagi. "A făcut mai mult rău fotbalului"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist Alin Stoica a lansat un nou atac la adresa lui Gheorghe Hagi, fostul lider al naţionalei României în perioada Generaţiei de Aur. 



Acesta spune că Gheorghe Hagi a făcut mult rău fotbalului românesc şi că jucătorii crescuţi la Farul Constanţa nu fac faţă în campionatele din străinătate. 

”Fotbalul românesc nu există, chiar dacă România s-a calificat la EURO 2024. Întrebați-l pe domnul Gică Hagi! El trimite jucători în Occident, dar ei nu joacă.

Eu zic că a făcut mai mult rău fotbalului românesc. El zice că produce și, într-adevăr, produce, dar ce fac jucătorii când ies afară? Pe Louis Munteanu nu puteau să-l trimită la Monza, la Cosenza, la Palermo. Eu văd că joacă la Farul și că rămâne în România. 

E ceva anormal din punctul meu de vedere. La 15 ani, jucătorii fug din Academie, se îmbată și nimeni nu zice nimic. Cresc cu manele și ajung în vestiarele unde se asculta hip hop și altceva și nu se adaptează. Nu e problema jucătorului, e problema cui îl crește. Cred că ar fi bine să plece jucătorii la 12 ani din țară ca să poată face performanță", a declarat Alin Stoica la Playsport Live. 

Nu e prima dată când Alin Stoica îl atacă pe Gheorghe Hagi. După transferul lui Radu Drăguşin de la Genoa la Tottenham pentru 30 de milioane de euro, Alin Stoica a spus jucătorii lui Hagi sunt "speriaţi de bombe". 

"Șansa acestui Radu Drăgușin a fost că nu a intrat pe mâna academiei lui Gică Hagi. Dacă intra pe mâna lui Gică Hagi și pleca în străinătate de la echipă lui Gică, vă spun eu că el avea soarta lui Ianis Hagi, Cicâldău, Tudor Băluță și lista poate continua. Aproape toți cei care au plecat de la Hagi se plimbă de la o echipă la alta că nu fac față în strainătate. Sau revin tot la Hagi cu coada intre picioare. Și nu e vina lor. E vina profesorului Hagi.

Degeaba îi bagi tu în regim de școală, îi pui de mici sa învețe limbă străină, le aplici un sistem de pregătire, când tu profesorul Hagi îi înjuri pe teren ca la ușa cortului. Se vad astfel de imagini cu Hagi pe camerele video, dar Panduru și Ilie Dumitrescu, cei care sunt analiști prin studiouri și au jucat cu Hagi nu spun nimic. Când jucătorii ăștia ai lui Hagi ajung în străinătate sunt speriați de bombe. Voi credeți că prin străinătate jucătorii sunt înjurați așa cum îi înjură Hagi? După ce au luat contact cu antrenorii de la echipe repective și intră în programul lor de pregătire sunt speriați de bombe", a spus atunci Stoica. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel