Tenis Alizé Cornet, în continuare alături de Simona Halep: „Lista dorințelor pe final de carieră...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena din Franța și-a arătat din nou aprecierea pentru jucătoarea română, postând un videoclip în care se antrenează pe terenul central „Philippe Chatrier”, alături de campioana de la Roland Garros din anul 2018.



Alizé Cornet se antrenează alături de Simona Halep, pe „Chatrier”

„Veterana” franceză, Alizé Cornet (99 WTA), în vârstă de 34 de ani, nu își trădează opiniile despre Simona Halep (1149 WTA), aceasta fiind una dintre cele mai mari susținătoare ale româncei, mai ales în perioada de coșmar a campioanei din țara noastră, timp în care i-a fost interzis să joace tenis pentru o perioadă de peste un an și jumătate. 

„Oameni buni, haideți să ne unim forțele. S-a ajuns prea departe și deja a trecut mult prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ce e drept. Noi toți vrem #DreptatePentruSimona”, scria franțuzoaica pe contul său de X, în toamna anului trecut, ca revoltă împotriva ITIA, tribunalul care a amânat în repetate rânduri pronunțarea deciziei finale în cazul Simonei Halep.

Și de această dată, Cornet și-a exprimat admirația pe care o are pentru Halep, postând un videoclip în care se antrenează pe terenul central al turneului de Mare Șlem, de la Roland Garros, Philippe Chatrier. În cursul zilei de marți, oficialii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au anunțat lista jucătoarelor care beneficiază de o invitație specială, iar Simona Halep, campioana din anul 2018, nu este prezentă pe listă.

„Lista dorințelor pe final de carieră: să joci cu Simona Halep pe terenul 'Philippe Chatrier'”, a fost descrierea lui Cornet, la videoclipul postat pe contul său de Instagram.

Atât Halep, cât și Cornet participă, în această săptămână, la competiția 125 WTA de la Paris, în cadrul Tropheé Clarins. Meciurile programate pe data de 14 mai au fost amânate din cauza ploii, Simona trebuind să joace pe 15 mai, după ora 16:00, cu americanca McCartney Kessler (123 WTA). Cornet o va întâlni pe ucraineanca Yulia Starodubtseva (138 WTA).

Lista jucătoarelor care au primit wild-card confirmă bănuielile Simonei Halep, șase din cele opt tenismene care au primit invitația fiind de naționalitate franceză. Printre ele, și buna prietenă a lui Halep, Alizé Cornet, care a anunțat că își pregătește retragerea din tenis.

- Alizé Cornet (99 WTA), 34 de ani (Franța);

- Fiona Ferro (149 WTA), 27 de ani (Franța);

- Elsa Jacquemot (158 WTA), 21 de ani (Franța);

- Kristina Mladenovic (220 WTA), 31 de ani (Franța);

- Chloé Paquet (133 WTA), 29 de ani (Franța);

- Jessika Ponchet (155 WTA), 27 de ani (Franța);

- Ajla Tomljanovic (219 WTA), 31 de ani; 

- Sachia Vickery (127 WTA), 29 de ani. 

Simona Halep nu primește wild-card la Roland Garros

Organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au făcut publică lista jucătoarelor care beneficiază de wild-card pentru a juca pe tabloul principal al competiției din capitala Franței, iar Simona Halep nu se află printre ele, chiar dacă aceasta a atins numeroase performanțe în carieră pe zgura pariziană.

Cu toate acestea, campioana română s-a declarat sceptică, de mai mult timp, în ceea ce privește criteriile de acordare a wild-card-urilor pe care francezii le iau în calcul.

După spusele Simonei, organizatorii din Hexagon nu ar acorda invitații speciale altor jucătoare, decât celor de naționalitate franceză. Astfel, ea n-ar avea posibilitatea de a participa la turneul său „de suflet”:

„Sper și-mi doresc (n.r. - să particip la Roland Garros), însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice (n.r. - wild-card). Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, declara Halep, în urmă cu o lună.

Turneul de Mare Șlem din capitala Franței va avea loc în perioada 20 mai - 9 iunie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?