Homepage Alpinistul român Gabriel Viorel Tabără a murit pe Everest

Data publicării:
Facebook Gabriel Tabără
Facebook Gabriel Tabără

Breasla alpiniştilor din România este în doliu. Gabriel Viorel Tabără, în vârstă de 48 de ani, a murit pe Everest. 



Acesta a fost găsit mort în cortul său din tabăra a III-a, aflată la o altitudine de 7470 m, de către unul dintre şerpaşii care îl însoţeau, transmite Everest Chronicle

"Gabriel şi şerpaşul său au avut o zi normală, au intrat în corturi seara, fiecare la el în cort. Dar a doua zi, Gabriel nu s-a mai trezit", a declarat Mohan Lamsal, proprietarul companiei Makalu Adventure, care a organizat expediţia românului pe cel mai înalt vârf al planetei. 

Khimlal Gautam, şeful Biroului de Monitorizare a Expediţiilor, i-a confirmat decesul. "Am cerut şi noi să aflăm mai multe detalii despre acest incident", a transmis acesta. 

Potrivit lui Lamsal, compania a trimis alţi cinci şerpaşi la tabăra a III-a, imediat ce au fost informaţi despre decesul lui Gabriel. 

Gabriel este al treilea om care moare în acest sezon de alpinism pe Everest. Până marţi, aproximativ 400 de alpinişti au ajuns pe vârful Everest, iar alţi 160 au început ultima urcare marţi, 21 mai. 

Gabriel se afla pe munte de două luni şi plănuia să facă ultima urcare fără oxigen suplimentar. Acesta îşi făcuse aclimatizarea deja pentru a se pregăti de ultimul urcuş. 

"Nu cred că putem vorbi de lipsa de oxigen ca şi cauză a decesului. Dar vom fi mai siguri după autopsie", a mai declarat Lamsal. 

Corpul românului va fi coborât de la tabăra a III-a joi şi va fi dus în Kathmandu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?