Fotbal international Alvaro Recoba, noul antrenor al lui Nacional Montevideo

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Fostul star al lui Inter Milano, Alvaro Recoba din Uruguay, în vârstă de 47 de ani, a fost numit noul antrenor al echipei de fotbal Nacional Montevideo.



Recoba îl va înlocui pe Alvaro Gutierrez, care a fost demis joi, după eșecul echipei în fața lui Boston River (0-2) în liga uruguayană. Contractul său se întinde până la sfârșitul anului 2024, conform informațiilor transmise de Xinhua.

Obiectivul meu este să fac jucătorii să crească zi de zi. Nu-mă pot gândi la alt loc în care aş prefera să fiu şi sunt motivat să încep munca, a declarat Recoba, fost jucător la Nacional în perioadele 1996-1997 şi 2011-2015, potrivit Agerpres.

Pe parcursul carierei sale, Recoba a evoluat în special pentru Inter Milano între 1997 și 2008, cu care a câștigat titlul în Serie A de două ori, Cupa Italiei de două ori, Supercupa Italiei de două ori și Cupa UEFA în 1998.

"Dacă ai jucători inteligenţi, vei obţine lucruri mai bune decât cu jucători care sunt mai puţin inteligenţi"

După retragerea sa din fotbal în 2015, Recoba a ocupat funcția de secund la echipa de rezerve a lui Nacional până în 2020.

"Tuturor ne-ar plăcea să jucăm ca Barcelona lui Guardiola. Problema este că, pentru a juca aşa, trebuie să ai cei mai buni jucători din lume. Realitatea este că este în jocul unsprezece la unsprezece, trebuie să ocupi spaţiile şi, dacă ai jucători inteligenţi, vei obţine lucruri mai bune decât cu jucători care sunt mai puţin inteligenţi sau mai puţin perceptivi, a spus Recoba, care are 69 de selecţii şi 11 goluri la naţionala Uruguayului, când a fost întrebat de stilul de joc.

Nacional se află în prezent pe locul șapte în clasamentul primei divizii din Uruguay, care are 16 echipe, cu doar două victorii obținute în șase meciuri jucate.

Ema Apostu | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel