Fotbal international „Am fost mai bun decât Cristiano Ronaldo”, susține prietenul din copilărie al sportivului. Cum a ratat Fabio Paim șansa de a deveni unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Data publicării:
Cristiano Ronaldo, Fabio Paim, captură video YouTube
Cristiano Ronaldo, Fabio Paim, captură video YouTube

FABIO PAIM ar fi trebuit să devină cel mai bun fotbalist din lume. Nu o spune doar el, ci a recunoscut-o chiar și Cristiano Ronaldo. Cu toate astea, cariera sportivului a avut un destin tragic. 



Cristiano Ronaldo, considerat drept unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, a devenit recent subiectul unei afirmații îndrăznețe a prietenului său din copilărie și fost star al Academiei Sporting, Fabio Paim. 

Fabio Paim a sugerat, în glumă, că Ronaldo ar trebui să împartă cu el unul dintre cele cinci premii Ballon d'Or ale sale, deoarece ar fi mai talentat ca acesta. 

 Această afirmație poate părea ridicolă, având în vedere cariera lui Paim. Deși extrem de talentat, acesta nu a reușit să se ridice la nivelul lui Ronaldo, nici măcar pe jumătate, din cauza „mentalității”.

„Brânză bună în burduf de câine”


Cariera lui Cristiano Ronaldo, pe de altă parte, a fost de-a dreptul spectaculoasă. Fostul star de la Sporting Lisabona a adunat o colecție impresionantă de titluri, inclusiv trei campionate în Premier League, cinci triumfuri în Liga Campionilor și numeroase alte onoruri. Distincțiile sale individuale reprezintă o mărturie a abilităților sale extraordinare. Alături de Lionel Messi, el va fi amintit ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile atunci când se va retrage în cele din urmă, potrivit Clutchpoints. 

Este singurul jucător despre care Cristiano Ronaldo a declarat public că este mai bun decât el

Mai mult, și Ronaldo a vorbit laudativ despre prietenul său din copilărie Paim, afirmând: "Dacă voi credeți că eu sunt bun, așteptați să-l vedeți pe Fabio Paim", după ce a semnat pentru Manchester United. 

Paim a fost considerat cândva unul dintre cele mai promițătoare tinere talente din Europa. Cu toate acestea, cariera sa a luat o întorsătură tragică, deraind din cauza libertății financiare pe care o oferă statutul de fotbalist profesionist.

Într-un interviu recent acordat publicației The Sun, fostul star al Academiei Sporting a recunoscut că ar fi putut deveni un jucător excepțional dacă ar fi avut mentalitatea potrivită.


"Am fost cu adevărat special. Trebuie să fiu umil, dar acesta este adevărul”, a declarat el pentru The Sun. 


"Din păcate, pe atunci nu existau Instagram sau Facebook, nu se înregistra nimic ca în zilele noastre, dar cred cu tărie și sinceritate că până astăzi nu a existat altul ca mine cu aceeași calitate pe care o aveam eu.

Cristiano, pentru tot efortul și munca sa, a ajuns la un nivel pe care îl merită. 


Dar când jucam eu, dacă aș fi avut același efort și angajament, aș fi fost mai bun decât el.

Dacă vorbesc despre tehnică, eram mai bun. Eram un Ronaldinho mic. Dar, după cum putem vedea, nu tehnica este cea care ne duce undeva.

Dar da, la acea vreme eram mai bun decât Cristiano. Cred că ar trebui să-mi dea unul dintre Baloanele de Aur!", a mai spus el pentru sursa citată. 


Întrebat dacă, din punct de vedere tehnic, ar fi fost cel mai bun din lume și ar fi câștigat Balonul de Aur, Paim a răspuns: "Da, fără îndoială".


Ronaldo a adunat nenumărate trofee, inclusiv a condus Portugalia la gloria de la Euro 2016, dar Paim nu și-a îndeplinit visul de a face o singură apariție competitivă în prima echipă pentru Sporting. 

Povestea lui Ronaldo și Paim este o poveste fascinantă a doi prieteni din copilărie care au pornit în călătorii contrastante în fotbal. În timp ce dedicarea și munca asiduă a lui Ronaldo au dus la un succes de neegalat, potențialul neexploatat al lui Paim și distragerile din afara terenului l-au împiedicat să îndeplinească așteptările înalte stabilite pentru el în primele zile la Sporting. Contrastul dintre cei doi este dovada importanței determinării și a concentrării în căutarea măreției în acest sport.


Paim a petrecut 12 luni în spatele gratiilor după ce a fost arestat pentru suspiciune de trafic de droguri

În 2019, viața lui Paim a fost arestat pentru că se afla în posesia a 5 g de cocaină. 


El a fost ținut într-o celulă timp de un an la o aruncătură de băț de sediul din Cidade do Futebol al Federației Portugheze de Fotbal, fiind suspectat de trafic de droguri, înainte de a fi achitat.

A fost, totuși, o perioadă de transformare pentru acesta, care a realizat daunele pe care greșelile sale le-au avut asupra familiei sale și a văzut la fața locului cât de diferită ar fi putut fi viața sa.


"Am învățat că ceea ce vine ușor nu este bun pentru tine. Și nu mai puteam să am acel stil de viață, așa că trebuie să muncesc și să am demnitate.

Viața mea este mai calmă acum. Sunt sigur că voi mai face câteva greșeli, pentru că sunt om.

Închisoarea nu era un loc pentru un băiat ca mine. 

Nu vreau ca nimănui să îi pară rău pentru mine. A fost alegerea mea, a fost greșeala mea. Dar aveam nevoie de confortul și sprijinul pe care numai familia ți le poate oferi.

Familia este cel mai important lucru”, a mai spus acesta. 



Autorul articolului: DCSport Team | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: cristiano ronaldo fabio paim fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel