Jocurile Olimpice Amenințările teroriste continuă să alarmeze statele europene. O altă țară sprijină francezii pentru desfășurarea sigură a JO 2024

Data publicării:
Anthony, Pexels
Anthony, Pexels

Belgia se alătură celorlalte state europene în ceea ce privește sprijinul acordat autorităților franceze, în condițiile organizării sigure a Jocurilor Olimpice din această vară, desfășurate în capitala Franței. Olimpiada de la Paris se află sub alertă maximă de securitate, după ultimele evenimente întâmplate în lume.



Belgia se alătură Franței în lupta contra terorismului

Guvernul belgian a anunțat, marți, că va trimite militari pentru întărirea securității la Jocurile Olimpice de la Paris, ca urmare a unei solicitări venite din partea statului francez, informează EFE.

„Guvernul francez a solicitat o contribuție pentru asigurarea securității la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar autoritățile belgiene au analizat solicitarea și au răspuns favorabil”, a declarat pentru postul de radio RTL ministrul Apărării din Belgia, Ludivine Dedonder.

Ministrul belgian a subliniat că „sprijinul militar belgian se va situa în zona de căutare și neutralizare a dispozitivelor explozive”.

Olimpiada de la Paris va debuta cu o ceremonie autentică de deschidere în aer liber, pe fluviul Sena, în fața a aproximativ 300.000 de spectatori, iar în timpul competiției polisportive sunt așteptați circa 15 milioane de turiști în capitala Franței.

Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august) și Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forțe de securitate internă. Securitatea la competiții va fi asigurată de aproximativ 35.000 de polițiști și jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).

Pe lângă acestea, se adaugă 18.000 de militari și între 18.000 și 22.000 de agenți de securitate privați, zilnic.

Capitala Franței va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă din cauza amenințărilor privind atentatele teroriste, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel