Fotbal Amenzile pentru petardele de pe stadion în Germania ar da frisoane cluburilor din România

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)

Meciul dintre FCSB şi Dinamo de pe Arena Naţională a fost plin de momente în care din tribune s-au aruncat materiale pirotehnice spre jucători. Ei bine, clubul german FC Koln tocmai a primit o amendă uriaşă, care ar da frisoane cluburilor din România. Clubul FC Koln a fost amendat cu 595.000 de euro de Federaţia germană de fotbal (DFB) după ce fanii săi au folosit dispozitive pirotehnice la meciul de campionat cu Borussia Moenchengladbach, informează DPA.

Directorul general al lui FC Koln, Christian Keller, a declarat într-un comunicat că fanii au depăşit linia roşie. El a adăugat că gruparea sa va face apel şi va solicita o reducere semnificativă a amenzii impuse de DFB.

Suporterii lui FC Koln au folosit dispozitive pirotehnice înaintea şi în timpul jocului împotriva rivalei locale, de 22 octombrie, întârziind lovitura de start cu câteva minute.

DFB amendează cluburile pentru astfel de incidente. FC Koln va putea folosi o treime din sumă pentru a lua măsuri de securitate şi de prevenire a violenţei, scrie Agerpres.

FC Koln a criticat însă DFB pentru că a evaluat astfel de incidente fără reflecţie, iar în privinţa sancţiunilor a aplicat linii directoare standardizate.

"În opinia noastră, această abordare este complet greşită. A dicta sancţiuni în această formă este departe de realitatea fotbalului german şi de cultura fanilor", a afirmat Keller.

"Acest caz arată încă o dată că o interdicţie generală a dispozitivelor pirotehnice în fotbal nu are un efect suficient", a spus oficialul clubului.

"Pentru scena fanilor activi, utilizarea dispozitivelor pirotehnice face parte din fotbal şi din cultura suporterilor. Cu toate acestea, nu trebuie depăşite linii roşii. Mai exact, siguranţa spectatorilor trebuie să fie garantată în orice moment şi nu trebuie să existe niciun impact asupra acţiunii sportive. Aceste graniţe au fost în mod clar depăşite la meciul cu Gladbach", a adăugat Keller.

"Asta a dus şi la pagube financiare enorme. Amenda mare o loveşte foarte puternic pe FC Koln pe drumul către cea mai rapidă redresare economică posibilă", a mai spus el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel