Tenis Ana Bogdan, învinsă în primul tur la Indian Wells

Data publicării:
FOTO:Facebook @Ana Bogdan
FOTO:Facebook @Ana Bogdan

Ana Bogdan a pierdut în turul inaugural al turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, iar Sorana Cîrstea va juca direct în turul al doilea.



Românca Ana Bogdan (31 ani, 65 WTA) a fost învinsă de rusoaica Diana Șnaider, cu 5-7, 7-6 (6), 6-3, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 9.258.080 de dolari.

Ana Bogdan a pierdut după două ore și 41 de minute de joc în faţa unei adversare de 19 ani, care ocupă locul 74 în lume.

Bogdan a reușit să câștige primul set, la capătul unei dispute echilibrate. Șnaider a început bine actul secund și a condus cu 2-0, dar Ana Bogdan a egalat și s-a mers cap la cap până la 5-5, scor la care românca a reușit un break. Deși a servit pentru meci, Ana Bogdan nu a făcut niciun punct și setul a ajuns în tie-break, unde românca a ratat o minge de meci la 6-5. Rusoaica a egalat situaţia la seturi, iar în decisiv a dominat jocul, câștigând cu 6-3. Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 30.050 de dolari și 10 puncte WTA, screi Agerpres.

Sorana Cîrstea, direct în turul secund

Sorana Cîrstea (33 ani, locul 22 WTA) este cap de serie la acest turneu, motiv pentru care va evolua dircet în turul secund.

În confruntarea din această noapte, Sorana Cîrstea se duela cu americanca Sloane Stephens (30 de ani, locul 44 WTA).

Cîrstea conduce cu 2-1 în confruntările directe, cea mai recentă victorie fiind anul acesta, la Doha, unde s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2. În turul secund, românca a pierdut, fără drept de apel, scor 6-1, 6-1, în fața liderului mondial, poloneza Iga Swiatek, care a și câștigat trofeul.

Într-un eventual tur 3, Sorana Cîrstea va da peste rusoaica Daria Kasatkina, locul 12 WTA, o sportivă cu mari oscilații, iar dacă va ajunge în turul al patrulea, va juca împotriva lui Qinwen Zheng, finalista de la Australian Open sau a Victoriei Azarenka. Sorana Cîrstea se află pe partea de tablou a Arynei Sabalenka, pe care o poate întâlni în faza semifinalelor. 

Sonia Baciu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?