Tenis Ana Bogdan - Lesia Tsurenko, prima partidă din cadrul Billie Jean King Cup. Când joacă româncele

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ana Bogdan este prima tenismenă care va juca în competiția Billie Jean King Cup, partidele dintre România și Ucraina fiind desfășurate în Florida.



Meciurile de acasă ale Ucrainei, pe tărâm american

Primul meci care face debutul înfruntării între echipele României și Ucrainei se va desfășura vineri, 12 aprilie, la Fernandina Beach (Florida), în calificările Billie Jean King Cup.

Lesia Tsurenko (42 WTA), în vârstă de 34 ani, a câștigat ambele partide directe cu Ana Bogdan (64 WTA), în vârstă de 31 ani, cu două scoruri distincte: 6-1 6-0 în anul 2011, în primul tur la Istanbul (ITF), și cu 4-6,6-3 7-6(18) anul trecut, în turul al treilea la Wimbledon.

Jaqueline Cristian (75 WTA), în vârstă de 25 ani, este cea care va juca în al doilea meci de simplu, unde o va întâlni, în premieră, pe Elina Svitolina (18 WTA), în vârstă de 29 de ani.


Sâmbătă, 13 aprilie, în al treilea meci de simplu, Ana Bogdan o va înfrunta pe Svitolina, o altă confruntare în premieră. Ultimul duel de simplu le va opune pe Jaqueline Cristian și pe Lesia Tsurenko. Singura partidă directă dintre ele a fost câștigată de ucraineancă, în 2021, în sferturi la Linz, cu 5-7 6-4 6-1.

Meciul de dublu le va opune pe gemenele Liudmila și Nadia Kicenok și pe tinerele Mara Gae/Anca Todoni.

Căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, le-a convocat pentru acest meci pe Ana Bogdan (64 WTA la simplu, 318 WTA la dublu), Jaqueline Cristian (75 WTA la simplu, 215 WTA la dublu), Anca Todoni (191 WTA la simplu, 724 WTA la dublu), Mara Gae (1.062 WTA la simplu), precum și pe Simona Halep, care s-a retras între timp din cauza unei accidentări.

Echipa Ucrainei, al cărei căpitan nejucător este Mihail Filima, le cuprinde pe Elina Svitolina (18 WTA la simplu), Lesia Tsurenko (42 WTA la simplu), Iulia Starodubtseva (138 WTA la dublu, 146 WTA la dublu), Liudmila Kicenok (18 WTA la dublu), Nadia Kicenok (42 WTA la dublu).

Meciul cu Ucraina, din calificările BJK Cup, va avea loc pe 12 și 13 aprilie, la Racquet Park Drive din Amelia Island, Fernandina Beach (Florida/SUA).

Istoricul înfruntărilor

România și Ucraina s-au întâlnit de patru ori până acum, iar tricolorele conduc cu 3-1.

În 1997, România s-a impus cu 3-0, la Bari (Italia), în Grupa B a zonei Europa/Africa. În 1999, România câștiga cu 2-0, în Spania (Murcia), în play-off-ul zonei Europa/Africa. Singura victorie a Ucrainei datează din 2003, când învingea cu 2-1, la Estoril (Portugalia), în Grupa C a zonei Europa/Africa. Ultimul duel a avut loc în 2014, la Budapesta, România câștigând cu 2-0, în barajul de promovare al zonei Europa/Africa.

În noiembrie, România a învins Serbia cu 4-0, la Kraljevo, în baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a competiției, în timp ce Ucraina a trecut de Lituania cu 3-1, la Vilnius, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel