Jocurile Olimpice Ana Bogdan s-a calificat la JO2024. Mesajul tenismenei: Am realizat că sunt atât de scursă de energie încât nu mă pot bucura

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ana Bogdan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, unde va reprezenta România la tenis. "Am reuşit, m-am calificat la Olimpiadă pentru prima dată", a scris Ana Bogdan pe Instagram. Sportiva în vârstă de 31 de ani este pe locul 50 în lume şi a câştigat 11 din 14 jocuri disputate în 2024. 

Cea mai bună clasare în topul WTA a fost locul 39, în iulie 2023. 

Sportiva a transmis şi un mesaj despre calificare, despre ce a simţit şi despre ce a însemnat pentru ea visul olimpic. 

"Opreşte-te o clipă şi respiră. Asta îmi spuneam acum câteva zile. Respiră viaţa, respiră toate aceste zile care s-au simţit ca un montagne-rousse. Respiră eşecurile, soarele, ploaia, dimineţile, nopţile, fiecare secundă pe care o trăieşti. Şi sunt atât de fericită că am ascultat ce are nevoie sufletul meu, dar şi corpul meu. Pentru că în urmă cu câteva zile, parte din ceea ce am visat încă din copilărie a devenit realitate. M-am calificat la Jocurile Olimpice pentru prima dată în cariera mea. Îmi amintesc foarte bine cum în 2000 urmăream la TV echipa feminină de gimnastică a României cucerind aurul la Sydney şi le-am spus celor din familia mea că vreau şi eu să fiu ca ele. Vreau să merg la Olimpiadă, să îmi reprezint ţara, şi să câştig medalia de aur, exact cum au făcut fetele în 2000. La acea vârstă, probabil, nu ştiam exact cum sau când se va întâmpla, pentru că schiam, nu jucam tenis, dar am păstrat acest vis în inima mea. Şi acum pot spune că primii paşi spre îndeplinirea acestui vis s-au împlinit. 

Ultimele luni au fost un montagne-rousse emoţional pentru mine, iar cei foarte puţini care îmi sunt apropiaţi ştiu ce vreau să zic. Încerc mereu să postez doar lucrurile pozitive din viaţa mea, dar vreau în acelaşi timp să fiu reală, autentică. Viaţa nu e perfectă, dar e frumoasă! 

Am încercat să joc fiecare turneu cu acest vis în minte, fără să mă opresc, fără pauze, pentru că rezultatul de care aveam nevoie nu era încă atins. În fiecare săptămână aveam câte un nou turneu şi de fiecare dată eşuam, pierdeam în primul sau al doilea tur. A trebuit să mă descurc, să îmi găsesc un antrenor, o nouă echipă, toate astea în mijlocul sezonului, cu doar 4 săptămâni înainte de termenul limită pentru calificarea la Olimpiadă. Nu a fost deloc uşor! 

Dar încrederea mi-a crescut fix în aceste momente, şi mi-am spus că indiferent cum se întâmplă lucrurile, trebuie să cred că există un plan măreţ în desfăşurare. Mi-am spus că trebuie să existe o cale şi o voi găsi, indiferent de ce se va întâmpla. Am găsit oamenii cu care să lucrez şi sunt atât de fericită că îi am alături de mine, pentru că învăţ zi de zi şi îmi ating ţelurile, pas cu pas. 

A trebuit să mă mut de acasă, pentru locurile principale de antrenament sunt Monaco şi Piatti Center. Dar mă simt foarte bine aici! A fost, însă, totul nou. Oamenii, locurile, sesiunile de antrenament. 

În ultima clipă, după rezultatul de la Roland Garros, m-am calificat! Oamenii din jurul meu au fost extrem de fericiţi, dar eu am realizat că nu pot simţi nimic şi asta m-a speriat. Mi-am dat seama că sunt atât de scursă de energie încăt nu pot simţi bucuria, entuziasmul, pentru ceea ce s-a întâmplat. Mai ales că e ceva ce mi-am dorit toată cariera să se întâmple. 

Aşa că le-am spus tuturor că nu mai pot, nu mă mai pot concentra pe exerciţii, pe ce am de făcut în sală, pe lovirea mingii, că nu mai am energie. Şi nu vreau să mă mai forţez. Vreau să iau o mică pauză şi să respir. Şi să încep să simt ce trăiesc, ce am realizat. Vreau să îmi încarc bateriile şi să încep din nou, plină de energie şi să mă bucur de tenis din nou", a scris Ana Bogdan pe Instagram. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ???????????? ???? (@_ana.bogdan_)

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel