Jocurile Olimpice Ana Maria Brânză speră ca olimpicii României să aducă de la Paris cu o medalie mai mult decât au în obiectiv

Data publicării:
Pexels
Pexels

Fosta scrimeră Ana-Maria Brânză, acum consilier în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a afirmat, vineri, că şi-ar dori ca sportivii români să se întoarcă de la Jocurile Olimpice de la Paris cu o medalie în plus faţă de numărul anticipat."Nu veţi afla de la mine niciun pronostic privind medaliile olimpice, pentru că ţin foarte bine minte ce înseamnă acea presiune. Ştiu cum stai înainte de competiţie şi citeşti cum îşi dă unul sau altul cu părerea. Eu mi-aş dori ca sportivii din Team Romania să se întoarcă de la Paris cu o medalie în plus faţă de ceea ce spune toată lumea. Presiunea este foarte bună, dar trebuie să ştim întotdeauna cum o gestionăm. Nu cred că există vreun sportiv care merge la Jocurile Olimpice fără presiune. Sportivii noştri ar trebui să înveţe cum să gestioneze această presiune. Este bună, dar trebuie şi ea gestionată", a declarat Brânză.

Campioană olimpică la Rio de Janeiro, în 2016, cu echipa, şi dublă medaliată cu argint, la individual, la Beijing 2008 şi Tokyo 2020, Ana-Maria Brânză i-a transmis jucătoarei de tenis Simona Halep, căreia Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea pentru doping de la 4 ani la 9 luni, că aşteaptă să o vadă cât mai repede pe teren.

"A fost acel val de 'Simona s-a dopat', acum toată lumea vine alături de Simona după ce a câştigat procesul. Eu îi doresc mult succes Simonei şi vreau să o văd cât mai repede în teren", a afirmat fosta scrimeră.

Până în acest moment 76 de sportivi români au obţinut calificarea la cea de-a XXXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august.

Fostele campioane olimpice Ana-Maria Brânză, Simona Amânar şi Andreea Răducan au participat, vineri, la Reşedinţa Franţei din Bucureşti, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei pentru Drepturile Femeii, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel