Jocurile Olimpice Ana Maria Brânză, unul dintre sportivii care vor purta flacăra olimpică, la JO 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Vicecampioana olimpică va face parte din grupul de sportivi care poartă flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța.Brânză, parte a unui grup select de campioni

Fosta scrimeră Ana Maria Brânză, campioană olimpică în proba pe echipe și dublu medaliată cu argint la individual, va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța, alături de alți sportivi din țările Uniunii Europene, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Marsilia, pe 9 mai, a anunțat, marți, ambasadorul Franței la București, Nicolas Warnery.

„Cu mai puțin de 100 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris, îmi face mare plăcere să fiu gazda dumneavoastră aici, la Reședința Franței, pentru a vorbi despre pregătirile pe care le facem înainte de marele eveniment, și mai precis două aspecte foarte importante. Primul se referă la prima mare celebrare publică legată de Jocuri, și anume sosirea flăcării olimpice la Marsilia.

Conform tradiției, flacăra olimpică a fost aprinsă cu ajutorul razelor soarelui, în timpul unei ceremonii în sanctuarul din Olympia, în Grecia, unde aveau loc Jocurile Olimpice antice. Această ceremonie a avut loc pe 16 aprilie. Apoi flacăra a ajuns la Atena pentru a se îmbarca pe Belem, o ambarcațiune cu trei catarge, și va traversa Marea Mediterană cu destinația Marsilia, unde va ajunge pe 8 mai. Pe 9 mai, Ziua Europei, flacăra olimpică va traversa Marsilia, în cadrul unei mari sărbători populare, purtată de sportivi din cele 27 de țări ale Uniunii Europene care vor participa la o ștafetă specială a torței olimpice.

România va fi reprezentată de doamna Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, multiplă campioană mondială, o mare sportivă a României”, a afirmat Nicolas Warnery, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Ambasada Franței.

Ce spune campioana despre prilejul de a purta flacăra olimpică

Ana Maria Brânză, acum consilieră a președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că este la fel de emoționată ca și în perioada în care era în activitatea competițională.

„Până acum, vorbeam despre emoțiile pe care le are un sportiv înaintea Jocurilor Olimpice, acum am ocazia să fiu calificată din oficiu. Emoțiile sunt la fel de mari, poate chiar mai mari. Să fiu inclusă în acest proiect, în momentul în care Jocurile se întorc în Europa, este ceva excepțional.

Sunt recunoscătoare Comitetului Olimpic și Sportiv Român că îmi dă această ocazie să fiu la Marsilia, alături de sportivi din toate țările europene, să purtăm flacăra olimpică. Ce am învățat în ultimii doi ani este faptul că emoțiile să trăiesc mult mai intens de pe margine, decât atunci când ești direct implicat”, a afirmat fosta sportivă, citată de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel