Echipa nationala Analiza „tricolorilor”, făcută de Ciprian Marica. „Partea noastră era amorțită total”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist român a examinat prestația „tricolorilor” din meciul contra selecționatei Olandei, spunând care au fost lipsurile echipei naționale a țării noastre.Echipa națională a României a înfruntat selecționata Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3. După înfrângerea din această fază a competiției, jucătorii români au fost supuși unei analize, la cald, de către fostul internațional Ciprian Marica. El consideră că evoluția din optimi a fost complicată chiar de „tricolorii” înșiși.

Marica: „Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul”

„După intrarea lui Racovițan și trecerea lui Burcă în poziția de fundaș stânga, e clar că nu mai puteai să contezi. Partea noastră era amorțită total. Îi recunoști valoarea adversarului și accepți că faci pasul în spate.

Acolo putea să apară și Sorescu, s-a discutat despre asta, pentru că el ar mai fi contat pe faza ofensivă. E adevărat că atunci când am ieșit la joc am mai luat două goluri. Și mai puteam să primim!

Am avut un adversar în formă, un adversar bun, dar nici noi n-am făcut cea mai bună partidă a noastră din mai multe considerente. Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul.

Fotbalul e atât de simplu, spunea Cruyff. Trebuie să joci cât se poate de simplu. Te uiți la Spania cât de ușor pasează și cât de ușor e fotbalul, dar noi vrem să cărăm mingea, să o complicăm. E și cazul lui Drăguș, care vrea el singur, singur.

Stanciu a fost mai mult Spanciu în ultimele partide. Sigur, reușește golul ăla, a alergat foarte mult, dar prea puțin de la căpitanul nostru, cel puțin în această seară.

Ăsta ne-a fost nivelul. Trebuie să fim mulțumiți că am ajuns până aici, dar cam ăsta ne-a fost nivelul. Mai mult era imposibil”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

Află AICI restul partidelor din cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel