Tenis Anca Todoni, surpriza turneului WTA de la San Luis! Românca de 19 ani a învins a treia favorită a competiției

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Anca Todoni
Facebook Anca Todoni

Anca Todoni își continuă parcursul excelent la turneul WTA 125 din Mexic. Românca a învins a treia favorită a competiției într-un meci care a depășit patru ore de joc.



Todoni atinge victoria carierei, după peste patru ore de joc

Anca Todoni a reușit o victorie spectaculoasă împotriva jucătoarei spaniole Sara Sorribes Tormo (52 WTA), pe care a învins-o în trei seturi extrem de disputate, scor 5-7 7-5 7/6(5), marți, în primul tur al turneului WTA 125 de la San Luis Potosi. Competiția din Mexic este dotată cu premii totale de 115.000 de dolari.

Jucătoarea română de tenis de doar 19 ani (226 WTA) a trebuit să câștige partidele din calificări, pentru a juca pe tabloul principal de la San Luis. Aceasta a avut nevoie de patru ore și 14 minute de joc pentru a se impune în fața favoritei numărul trei, de 27 de ani, potrivit Agerpres.

Todoni a beneficiat și de 11 duble greșeli comise de spanioloaică, asigurându-și, astfel, un cec de 2.000 de dolari și alte 21 de puncte WTA. Meciul dintre cele două jucătoare a fost unul dintre cele mai lungi partide din istoria tenisului feminin.

Următoarea adversară a româncei va fi argentinianca Julia Riera (119 WTA), o jucătoare de 21 de ani.

Eșec pentru Bara în Mexic

În cadrul aceluiași turneu, tot în prima rundă a competiției, Irina Bara (29 ani, 174 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de italianca Elisabetta Cocciaretto (23 ani, 51 WTA), care este, totodată, a doua favorită a turneului. Victoria italiencei s-a încheiat scurt, în două seturi, scor 6-1 6-2.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel