Fotbal Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid cu cele mai multe victorii în Liga Campionilor

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Carlo Ancelotti are cele mai multe victorii în Liga Campionilor din funcţia de antrenor al lui Real Madrid. Italianul Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii în Liga Campionilor la cârma echipei spaniole Real Madrid, marţi seara, la finalul meciului câştigat în deplasare în faţa formaţiei germane Union Berlin, cu scorul de 3-2, informează agenţia EFE.

Aceasta a fost a 42-lea succes obţinut de Ancelotti cu Real Madrid în Champions League, tehnicianul italian depăşindu-l pe antrenorul spaniol Miguel Munoz, în al cărui palmares figurează 41 de victorii în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi cu gruparea din capitala Spaniei.

"Carletto" a reuşit această performanţă în 56 de meciuri, în timp ce Munoz a condus-o pe Real în 71 de meciuri europene.

Ancelotti are un procentaj de victorii de 75% în Liga Campionilor în calitate de antrenor al lui Real Madrid.

Italianul a condus echipa spaniolă la cucerirea a două trofee în Liga Campionilor, al 10-lea şi al 14-lea din istoria lui Real Madrid.

Totodată, el este singurul antrenor care a câştigat de patru ori această competiţie - celelalte două succese fiind obţinute alături de AC Milan -, fiind şi tehnicianul cu cele mai multe partide victorioase (118), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel