Canotaj Ancuţa Bodnar, campioană olimpică, mondială şi europeană, a fost la un pas să se lase de canotaj. "Am zis că gata, vreau acasă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ancuţa Bodnar este starul României la canotaj, alături de Simona Radiş. Puţini ştiu, însă, că a fost la un pas să se lase înainte de a ajunge la marea performanţă. 



"În 2017 am vrut să renunț. Am sunat acasă la familie, la bunica și le-am spus "Gata! Vin acasă, nu mai suport, nu mai vreau, gata!". Și mi-au spus "Hai, mai stai până în toamnă să vezi cum e și după aia vii acasă". Am mers la Campionatul European de tineret, unde am câștigat proba de dublu, și de acolo s-a schimbat", a declarat Ancuţa Bodnar.

Cât de greu e la curse 

"La concurs, teoretic este mai ușor pentru că suntem în descărcare și nu mai este aceeași oboseală ca la antrenament. Dar sunt factori externi care pun o anumită presiune. Noi suntem destul de sigure pe noi, nu destul, ci foarte sigure pe noi la concurs! Adversarele se uită mereu la noi, ne analizează, noi zâmbim și părem foarte încrezătoare. Simo spunea că de multe ori, noi câștigăm cursa dinainte de a ne împinge de la ponton în fața adversarelor. Încercăm să ne focusăm pe ce avem noi de făcut și să facem cea mai bună cursă pe care o putem face în acel moment. Rezultatul, bun sau rău, să fie cel mai bun! Nu am avea ce să ne reproșăm pentru că am dat totul", a mai spus Bodnar, într-un interviu pentru GSP. 

Elisabeta Lipă pune fetele de la canotaj în topul sportivilor din 2023

Într-un clasament al celor mai buni sportivi pe anul 2023, Elisabeta Lipă i-a enumerat pe campionii mondiali de la canotaj, dar şi pe Cătălin Chirilă de la canoe, Bernadette Szocs de la tenis de masă şi David Popovici de la nataţie.

"O să se spună acum că sunt subiectivă, dar e doar o părere personală. Când alcătuieşti un clasament trebuie să iei în calcul rezultatele din acest an. Iar rezultatele sunt foarte clare, canotajul are două titluri mondiale şi titluri europene. Deci în vârf ar fi echipajul Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, care sunt neînvinse de 26 de curse consecutive la dublu vâsle, şi echipajul de 8+1, care a reeditat performanţa din 2022. Apoi ar fi Cătălin Chirilă, care are argint în proba olimpică de 1.000 m la canoe simplu... el e un sportiv cu mare potenţial de medalie la Paris. La fel şi Bernadette Szocs a avut rezultate foarte bune la tenis de masă, ca şi David Popovici, de la care avem mari aşteptări. Oricum, ceea ce ne dorim toţi este ca anul viitor să avem atâtea rezultate bune încât să ne fie foarte, foarte greu să întocmim la final un clasament al celor mai buni sportivi", a precizat Elisabeta Lipă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Canotaj




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel