Tenis Andre Agassi, noul antrenor al echipei „World”, la Laver Cup

Data publicării:
Instagram Andre Agassi
Instagram Andre Agassi

Fostul lider mondial al tenisului masculin va începe un nou capitol în „sportul alb”, ca antrenor al echipei „Restului Lumii”, în cadrul competiției Laver Cup.



Agassi îi ia locul lui McEnroe

Andre Agassi îl va înlocui pe John McEnroe în postura de căpitan al echipei „Restului Lumii” în competiția Laver Cup. Anunțul a fost făcut miercuri de către organizatorii acestei competiții de tenis, care opune o selecționată a jucătorilor europeni unei echipe compuse din jucători din restul lumii, informează AFP.

Retras din activitate în anul 2006, americanul Agassi a fost lider mondial și câștigător a opt titluri de Mare Șlem. El va prelua banderola de căpitan la ediția Laver Cup programată la San Francisco, anul viitor. El îl va înlocui pe compatriotul său, John McEnroe, care deținea această funcție de la crearea turneului, în anul 2017.

„Sunt foarte onorat să accept această invitație de a deveni căpitan al echipei Restului Lumii pentru Laver Cup”, a declarat Agassi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)


Căpitanul echipei Europei este din 2017 fostul lider mondial suedez Bjorn Borg.

Ediția din 2024 a Laver Cup este programată în perioada 20 - 22 septembrie, în capitala Germaniei, Berlin.

De asemenea, Agassi va fi prezent, alături de soția sa, mare campioană Steffi Graf, la Sports Festival (13-16 iunie, la Cluj-Napoca), urmând să dispute un meci demonstrativ cu Simona Halep și Andrei Pavel, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





DC Media Group Audience
pixel