Fotbal international Andre Villas Boas este noul preşedinte al clubului FC Porto

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Clubul FC Porto are un nou preşedinte, în persoana lui Andre Villas Boas, fostul antrenor al echipei. 



Fostul antrenor Andre Villas-Boas a fost ales preşedinte al clubului FC Porto pentru perioada 2024-2028, detronându-l astfel pe Jorge Nuno Pinto da Costa, care se afla în funcţie de 42 de ani, a anunţat, duminică, clubul din nordul Portugaliei, citat de AFP.

"Andre Villas-Boas este noul preşedinte al lui FC Porto", a anunţat clubul într-un comunicat difuzat duminică.

La alegerile desfăşurate sâmbătă, fostul antrenor (46 ani) - trecut pe la Porto, Chelsea, Zenit Sankt-Petersburg şi Olympique de Marseille -, a obţinut 21.489 voturi de la "socios", faţă de 5.224 pentru adversarul său de 86 de ani, care a avut 15 mandate consecutive la cârma Dragonilor.

"Ce seară istorică. Clubul nostru este viu şi astăzi a dat dovadă de forţă", a reacţionat Andre Villas-Boas, citat în comunicatul difuzat de Porto.

În timpul campaniei sale electorale, Villas-Boas a promis să-l angajeze în postul de director sportiv pe fostul portar internaţional spaniol Andoni Zubizareta, pe care l-a întâlnit la Marseille, şi să-i încredinţeze departamentul fotbal fostului fundaş internaţional portughez Jorge Costa, devenit apoi antrenor.

Pinto da Costa anunţase, la rândul său, prelungirea contractului actualului antrenor al lui Porto, Sergio Conceicao.

De la prima sa alegere la preşedinţia clubului, în aprilie 1982, această personalitate a fotbalului portughez din ultimele decenii a fost creditat cu 23 de trofee de campion naţional şi cu două titluri de campion european, în 1987 şi 2004.

La rândul său, Villas-Boas i-a oferit lui FC Porto în cursul sezonului 2010-2011 cvadrupla Europa League, campionat, Cupa Portugaliei şi Cupa Ligii, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel