Stiri Andrei Florescu, liderul galeriei CSA Steaua, dus la audieri într-un dosar legat de bătaia generală de la Dinamo - UTA, de pe Arcul de Triumf

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nu doar la Rapid intervine Poliţia în galerie. Andrei Florescu, liderul galeriei CSA Steaua Bucureşti, va fi audiat într-un dosar penal care vizează, printre altele, tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materiale explozive. 



Concret, ar fi vorba de bătaia generală de la Dinamo - UTA, meci disputat pe stadionul Arcul de Triumf în ultima etapă a sezonului regulat, când suporterii au pătruns pe teren şi s-au bătut. Ultraşii de la Dinamo sunt vizaţi şi ei. Suporterii CSA Steaua s-au alăturat atunci suporterilor de la UTA în încăierarea generală. 

Cele şapte persoane vor fi duse la audieri la ISOP, Institutul de Studii pentru Ordine Publică, conform unor surse judiciare. Poliţiştii Capitalei pun în executare, miercuri, 15 mandate de percheziţie domiciliară şi 26 de mandate de aducere şi citaţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive.

"În urma activităţilor întreprinse, şapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), conform Agerpres. 

"Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi al echipelor de intervenţie din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române", arată sursa citată. 

Steliştii spun că "teoria banului public doar la Steaua, demontată de UEFA"

"În media românească s-a creat un curent împotriva clubului nostru pe motiv că echipa de fotbal Steaua București este susținută din fonduri publice și că nu este fair-play ca formația noastră să aibă dreptul de a promova în Superligă. Pentru a susține această idee, au apărut o multitudine de materiale propagandistice care încearcă să îndepărteze suporterii de cel mai de succes nume al fotbalului românesc.

Cum de fiecare dată, adevărul iese la suprafață, s-a dovedit că teoria lansată de anumite publicații, cât și de anumiți analiști, este total falsă. UEFA a publicat recent un raport despre finanțarea cluburilor din Europa. Și ceea ce noi susțineam în nenumărate rânduri, se confirmă. În România, potrivit acestui studiu, doar 38% din cluburile din Liga 1 sunt private. Mai exact 6 din 16. Și studiul nu s-a oprit aici. UEFA arată în același raport, că 6% dintre cluburile evaluate, mai exact 43 , sunt finanțate de stat! Asta înseamnă că un sfert dintre ligile europene au cel puțin un club care aparține instituțiilor publice.

Și asta nu a fost singura dezinformare lansată de-a lungul timpului împotriva clubului nostru! S-a mai spus eronat că UEFA interzice participarea echipelor departamentale în competițiile europene. Cum și această teorie a fost demontată de forul european, cât și de președintele FRF, Răzvan Burleanu, facem un ultim apel la formatorii de opinie să respecte tot ceea ce înseamnă Steaua București, adică echipă, foste glorii și fani", au scris cei de la CSA Steaua pe site-ul propriu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel